Morgonpromenad

Sitter och äter frukost och ska snart ta bilen till Alnarp för att möta upp Anna och ta en promenad. Bäst att röra på fläsket lite! Efter det blir det handla, tvätta, städa, laga mat och plugga. Hej söndag!

Chock!

Jag vaknade 11.53 idag! 1 1 . 5 3, ja, ni läste rätt. Jag fattade ingenting, hade inte hört klockan, hade inte vaknat till, ingenting! Okej, jag var vaken till kl 01 inatt, men hallå? Sova 11 timmar?! -Inte ok! Speciellt inte när man har massor att göra.

Jaja, bara at vara desto mer effektiv då..


Dagens föreläsning

.. hölls av Gert Wingårdh, antagligen Sveriges mest kända arkitekt. Föreläsningen var jätteintressant och det är roligt när det kommer folk som har gjort massa spännande saker och föreläser! Exempel på saker han och hans kontor har gjort är Universeum i Göteborg, Jönköpings kulturhus Spira, Gina Tricos huvudkontor i Borås, Hotel Sign i Stockholm, Kontorshuset Building 10 i Stockholm, Sience and visitors centre Müritzeum i Mecklenburg i Tyskland, Flygtornet på Arlanda, Chancellery of the Royal Swedish Embassy i Berlin, Chancellery for the Swedish Embassy i Washington, Lägenheter "arabiastaden" i Helsingfors, Citadellbadet i Landskrona. Det finns massor. Ni kan kolla på massa schyssta bilder på Wingardh.se


Bildkälla

News of the day. -Or yesterdays news..

Men inte mindre trevliga!

1.  Roxette kommer att släppa en utökad version av senaste plattan, Charm school, som kommer att bli en dubbelcd och innehålla alla Pers demos till skivan. Sånt tycker jag är lite roligt, eftersom dom brukar vara väldigt bra. Givetvis kommer initiativet från tyska skivbolaget..

2. En sak som jag vetat länge, men som kanske inte alla "normala" människor vet är att: Roxette nästa år kommer att släppa en ytterligare en ny skiva som går under arbetsnamnet "Tourism 2" eller "2rism" då den är inspelad på samma sätt som "Tourism" från 1992. Skivan blir en slags turnéplatta, inspelad på hotellrum, souncheck, lokala studios etc. Det ska bli jättekul att höra den eftersom jag anser att Tourism är en av deras absolut bästa skivor!

3. Mando Diao kommer även dom att släppa en ny platta nästa år. -På svenska! Kanske lite otippat, men väldigt spännande.

Vocabulary test

Jag gjorde nytt highscore på glostestet idag, med råge! Känner mig duktig, även om vår lärare blev irriterad för att han ansåg att det var för många som klarade det.. Men då kan man ju fråga: Känns det inte mer som det ska om 90% av klassen får ca 20/25 poäng än om 90% av klassen får ca 15 poäng och icke godkänt? Är inte nivån mer där den ska då? Eller?
-Jaja, jag är nöjd i alla fall! 21,5 poäng är mer där det ska vara med mina mått mätt..

Efter att ha skjutsat Tobbe för att handla mat (han har brutit foten) och nu njutit av en perfekt mogen mango känner jag mig rätt nöjd för idag. Dags att sova.



Jippie!!!

Som de flesta vet så hade jag tidernas bästa sommar i år. Jag vann en tävling och var iväg på en Roxette-resa som jag antagligen aldrig kommer att glömma. I och med detta kom jag i kontakt med lite folk på deras skivbolag EMI och det är HELT fantastiskt vad snälla dom är. Dom hade inte behövt bry sig mer efter att vi kommit hem efter resan, men jag har haft lite kontakt med framförallt en även efteråt och nu har han fixat så att jag får två biljetter när Roxette spelar i globen nästa torsdag! :) Glad tjej? JAAA! :):):)


Från Buenos Aires i april:


Nej, det är ingen vanlig dag...

... för det är världens bästa mammas födelsedag! Hurra hurra hurra! :)

Nya skor

Köpte nya vinterskor idag. TVÅ par! Inte var dom särskilt billiga heller, men väldans fina. Jag har skrämmande nog inte ens ångest, vilket jag annars alltid brukar ha när jag har köpt något dyrt.. -Det måste ju vara ett bevis på att jag verkligen tycker om dem!




Ny jacka

Köpte en ny jacka på tradera idag, hoppas den är lika fin och mysig som den såg ut på bilderna. Det känns rätt bra att köpa en oanvänd jacka för 91 kr + frakt. Tror det blir typ 130 eller 140 kr totalt, helt ok för mig. ;)

En fantastisk låt och oerhört snygg video:

Dalarna. -Jag saknar dig!

Efter att ha tillbringat halva dagen med Mando Diao och nu med "Moreaus med mera" så sitter jag i min ensamhet och saknar underbara Dalarna med dalahästar, folkdräkter, välbekant dialekt och faluröda hus med vita knutar. Säga vad man vill om Borlänge, men alla ställen har både sina ljusa och mörka sidor och det är alltid det som kommer vara hemma. <3
Är det bara jag som har fått det för mig, eller är människor från Dalarna lite mer patriotiska än andra?






My sister's keeper

..eller "Allt för min syster" som den heter på svenska gick på tv idag, jag såg den och ja, jag grät både en, två och tre gånger. Jag vet inte om jag behöver säga så mycket mer. Det var inte den bästa film jag har sett, men den var mer än värd att se. Smått fantastisk emellanåt.

Denna låten var med och den är helt "breathtaking", -bara blunda och lyssna med hjärtat..



Så fruktansvärt trött

Ska gå och sova.. Vi hade redovisning på stadsbyggnadsprojektet idag. Det gick bra men det är också anledningen till att det blev sent igår. Eller ja, detta är anledningen:


Fullt upp, -igen...

...Skillnaden nu mot i våras är att jag inte mår dåligt av att sitta i skolan såhär dags. Det är riktigt roligt och det är fantastiskt skönt att känna det, även om huvudet börjar kännas lätt mosigt vid det här laget.. Ska försöka pallra mig hemåt snart.

Igår kväll passade jag Olivia och Isak som var så fantastiskt söta. Efter en massa bus satte jag mig i soffan med en tröttis liggande i knät och den andra lutandes mot mig, där satt vi sen i säkert en halvtimme och myste och tittade på barnkanalen innan Peter kom hem. Man känner sig rätt omtyckt ibland. :)

Song of the day:


Vansinnigt trött

Jag är så trött att jag håller på att somna sittandes. Ska gå och lägga mig så att jag inte försover mig imorrn, ska besiktiga bilen då. Wihoo!! :) Har cyklat och åkt buss i två veckor nu för att bilen har varit obesiktigad, bara att hålla tummarna att det inte är något fel på den.

Song of the day:

Ett skållat finger och många skratt senare

Jag ska uppenbarligen varken laga mat eller tvätta. När jag lagar mat bränner jag mig. -Allitd. Idag lyckades jag hälla kokande vatten över två fingrar, mycket smidigt, jag blir så stolt över mig själv ibland.. Idag har jag dessutom lyckat med konsten att stoppa i tvätt i tvättmaskinen och gått därifrån, kommit tillbaka 2 timmmar senare och insett att jag har glömt att starta tvättmaskinen. Detta hände inte bara en gång utan TVÅ! En gång med tvättmaskinen och en gång med torktumlaren. Heja mig!

Annars har jag lekt kurragömma idag men busbarnen. Hade glömt hur roligt det är! Och jag blir så lycklig när jag ser hur roligt dom har och hur ögonen glittrar. Sötisarna. :)

Det var just det där med tidiga helgmornar :)


Tidiga helger

Tidiga helgmornar är helt underbara! Allt är tyst och stilla och när solen skiner är det verkligen den bästa tiden på hela veckan!

Helt underbart! :)


Duktig häst!

Det gick riktigt bra att rida igår, inte perfekt, men känslan var bra! Loppan var mjuk och följsam (för att vara hon) och vi samarbetade mest hela tiden till skillnad från i tisdags när allt kändes bajs. Typ.

Det var-0,5 när jag tog ut hästarna idag, frost överallt, brrr... Det positiva är att luften känns så himla ren och klar och att det är väldigt fint. Man får helt enkelt klä på sig odentligt och passa på att njuta av solen i stället för att gnälla. :)


Moonlight shadow

Månen är så bra! Det är så skönt nät man rider ut när det är mörkt om månen lyser, det blir så fantastiskt mycket ljusare då vilket är himla trevligt! Det är otroligt vackert dessutom, speciellt på vintern när snön gnistrar och månen fötrollar hela världen så att allt blir blått. -Trots detta vill jag bara poängtera att nej, jag längtar inte efter vintern. Kanske sen, men inte nu.

Mätt & belåten

O jag är så mätt! Gjorde Lasagne med lax, spenat och tomat, det blev så gott att jag åt liiiite för mycket. Pust!

Idag var jag ute på ridtur med Loppan, så härligt att dundra fram i galopp på fälten. :) För er som inte vet så är den lilla damen ungefär lika pigg och snabb som hon är liten. Hon är bara 1.55.

Ska vara hästvakt under vackan då Sara är i Boston med sitt jobb. Det ska bli kul att få rida lite mer än vanligt! :)

Bild från i somras, Hotel Tylösand it is!

In dreams







Spöregn och hagel

Kul att jag vaknade kl 7 imorse av att det spöregnade och haglade så att jag trodde att taket skulle rasa in.. Givetvis somnade jag om och vaknade alldeles för sent.. Jaja, nu lyser i alla fall solen och jag ska cykla och handla lite mat. Introt till den här låten ger mig rysningar och texten är fantastisk, jag kan lyssna på den på repeat hur många gånger som helst. Lyssna på den så länge så hörs vi senare!




Fina fina Håkan!

Jag ÄLSKAR den här bilden min systers underbara häst Håkan. Han är så otroligt vacker och ser så stolt och stark ut. 



Det är dags att plocka fram den där stykan och livsviljan nu Håkan!

Helgen

I helgen var det tävling i Flyinge så fredag kväll och lördag eftermiddag tillbringades där som hästskötare och banombyggare. Resten av helgen har jag pluggat förutom en ordentlig springtur idag. Kroppen kändes förvånansvärt med på noterna med tanke på att jag inte har sprungit på över en vecka.

Det har varit sån ljuvligt väder att man helst hade velat vara ute 24 timmar om dygnet. Har tillbringat helgen i shorts och linne eller T-shirt, känns underbart men galet med tanke på att det är oktober! -Bara att passa på att njuta!

Just ja! I går morse var jag ute och fotade lite. Har inte hunnit föra över bilderna än, men ni får se se sen. :)

Veckan som gått

Ännu en intensiv vecka har passerat. I torsdags var vi på stan och testade hur det var att röra sig i Lund med funktionshinder. Vi testade att vara blinda med teknikkäpp och att vara rullstolsbundana. Man upptäckte saker i stan som man aldrig någonsin har tänkt på! En sån sak är lutande trotoarer, ni kan inte ens föreställa er hur jobbigt det är om man sitter i rullstol..

Helsingborg:










En dag med funktionshinder:





Ajla













RSS 2.0