Trevligt sällskap

Den här veckan är Gustaf och Björn från Mando Diao gästredaktörer i Musikguiden i P3, helt perfekt sällskap när man sitter och jobbar, inte nog med att dom spelar fantastiskt bra musik, dom är dessutom oerhört roliga och underhållande. Programmen har sänts fr.o.m i måndags och sänds t.o.m imorrn. Lyssna, det kan ni göra här (börja nerifrån).


Gustaf Norén och Björn Dixgård, Mando Diao
SRP3

Don´t be afraid to let them show, your true colors.

In  a world full of people you can loose sight of it all, but the darkness inside you can make you feel so small. If this world makes you crazy and you're taking all you can bear, you call me up, because you know I will be there.


Myssöndag

Idag har varit en underbar dag! Utsläpp av hästar följt av långtur med Loppan. Jag skrattade mest hela tiden, hon är så miffo. Att rida genom bostadsområdet med lekande barn och sparkcyklar, förbi biltvätten med högtryckssprutor och förbi mackarna med fladdrande flaggor och bilar överallt är inga problem MEN träd, fåglar och framförallt stenar är allt annat än att leka med. Hon blir kort som en shetlandsponny och taktar hysteriskt för att sedan kasta sig och galoppera ut på åkern.. Man blir lite matt ibland alltså. :P

Vädret har varit helt underbart och efter ridturen väntade tre boxar på att mockas och fixas innan jag cyklade och handlade. Efter det kollade jag världscupen i hoppning, pluggade lite, tog in hästarna och sedan åt och kollade på ponnyakuten. Nu sitter jag i soffan och degar, kollar på Wallander och har nyss ätit en tallrik med Mango, jordgubbar och glass, det kallar jag söndagslyx!

Btw. Igår vann Patrik Kittel världscupstävlingen i dressyr i Göteborg, så himla roligt! :)




Titta vad som har krypit upp ur marken!


Hepp hopp, hemma igen!

Kom hem i torsdags igen efter en mycket intressant danmarksvistelse. Intressant i dubbel bemärkelse. Huvudsyftet med resan var att kolla på tegel och besöka ett tegelbruk. Vår lärare har innan resan sagt att vi självklart ska följa med, det brukar nämligen vara riktigt bra, intressanta saker att titta på, bra boende och bra mat. Man blir bjuden på värsta braklunchen och tegelföretaget betalar hela resan. Det stod även i schemat att vi skulle bli bjudna på middag så alla kom överens om att vi nog skulle ta med oss lite finare kläder. Den stora frågan är bara om vår lärare någonsin har varit med på resan? Antagligen inte.

På vägen ner åkte vi in en sväng i Örestad, sedan besökte vi ett konstmuseum (inte för att titta på konsten utan byggnaden) i Sorö och ett kulturcentrat "Nicolai" i Kolding innan vi anlände till hostelet där vi skulle bo, som var det konstigaste jag någonsin har varit med om. Vi åkte och åkte utan att se skymten av någon stad och plötsligt mitt i vad som kändes som en by i ingenstans stannade vi. Tydligen befann vi oss i Vollerup 6 km utanför staden Sönderborgs stadskärna. I Vollerup fanns absolut INGENTING annat än villor. Det visade sig att den flådiga middagen skulle intas på vandrarhemmet och den bestod av kyckling, ris, currysås och sallad. För vegetarianerna fanns ingenting så dom fick äta ris, sallad och sås och vaganen fick äta ris och sallad. Hela Hostelet i sig var också mycket märkligt och MYCKET kitschigt, jag känner att bilderna får tala för sig själva.

Efter middagen tog vi en promenad eftersom det inte fanns så mycket annat att göra, alla hade fått för sig att havet bara låg en bit från hostellet och vi traskade ditåt, när vi närmade oss riktigt kände man hur det började blåsa lite mer och efter ca 10 minuters promenad kom vi fram och upptäckte.... en åker! Jahapp fint.

Dagen efter var vi till tegelbruket vilket var mkt intressant, den såkallade braklunchen var verkligen jättegod (så länge man inte var vegetarian eller vegan vill säga) vi fick grillat kött med potatissallad, vanligsallad, dressing och bröd. Mums! Efter lunch bar det av in till Sönderborg för att kolla på Universitet och sedan var dagens program slut med informationen: För dom som inte vill följa med till vandrarhemmet nu är det bara att ta en buss senare. Vi stannade såklart och kollade på en gång hur bussarna gick. Sista direktbussen gick 18.40. Efter lite överläggningar blev beslutet "Vi tar en taxi". Lite shopping och sedan middag. Jag åt en underbar sparrisrisotto med vitt vin och efteråt drack jag en underbart god smoothie.

Det Vandrarhemmet ska ha cred för är iaf frukosten som faktiskt var riktigt bra för att vara ett hostel. Efter att den intagits på torsdagen åkte vi hemmåt med tre stopp på vägen, ett vid Trapholt konstmuseum, ett vid Kolding slott och ett vid en bank i vackra Middelfart.

Ett långt inlägg blev det men det var en synnerligen intressant upplevelse kan jag lova!


Konstmuseum i Sorö


Nicolai i Kolding


Våååår!


Sällskapsrum på vandrarhemmet..


Sötaste någonsin, en näsbjörn.


..och en get


Entrén..


Notera plastkossans huvud till vänster i bild...


På bruket fanns det måååånga tegelstenar


..I olika färger och former






Konstmuseum i trapholt


Kolding slott


Banken i Middelfart


Fin staty framför banken :)



Danmark

Nu åker vi till Sydjylland på studieresa till på torsdag eller fredag, vet inte riktigt vilket, lite halvtydlig information sådär... Ha en toppenvecka så hörs vi på fredag! :)

Fint

Anna skickade en länk för någon vecka sen med en fantastisk version av en av världens bästa låtar.

Stand By Me | Playing For Change | Song Around The World


Fråga på Facebook

Hur långt är du ifrån Staffanstorp (Skåne Län, Sweden) just nu?

-Här är jag.
-I en förort eller ett angränsande samhälle.
-Inom en 10-milsradie från Staffanstorp.
-Någon annanstans i Sweden.
-I ett annat land.

Jag känner att jag nästan måste svara "I en förort eller angränsande samhälle". Bara för att.

Årets Grammisgala..

...är avklarad, sammandrag på svt1 kl 22 för den som vill se.

På tal om grammis, visste ni att både Robyn och Swedish House Mafia var nominerade till "best dance record" på grammyawards? Även om dom inte vann så är ju nomineringen i sig väldigt hedrande, väldans kul!

Jag ska snart gå och sova, har blivit jättesnuvig igen och det trycker både i bihålorna och huvudet. Jättekul. Verkligen.


Nöjd tjej!

Idag har jag och Anna överträffat oss själva, vi lämnade in en skrivuppgift 6 timmar och 40 minuter innan  deadline! Så skönt!

Var hemma hos Anna igår och skrev, hade med mig paket och tårta, alldeles för sent eftersom hon fyllde år 5:e januari, men jag tror hon blev ganska glad trots att hon har jordens segaste kompis..


Malmö

Igår och i torsdags var vi i Malmö och kollade på byggnader som vi ska ha till kandidatprojektet. Torsdagen var helt värdelös, -5 och snöstorm, kyleffekten var säkert -20. brrr. Igår däremot var det riktgit skönt, strålande sol bara lite lagom bitigt i kinderna. :)

På torsdag kväll var vi på stand-up med bl.a. Thomas Järvheden, sjukt bra!


Kväll i Malmö


Förra årets bästa konsert..

.. enligt svenska folket sändes på P3 i tisdags. En av de absolut bästa av dem jag var på också, det var helt grymt!

En halvgrå sommarhimmel, jeansshorts och massa bra musik. Ta mig tillbaka eller ge mig ljusa, ljuva sommarnätter nu tack!


 


En vintervärld mitt i ingenstans

Detta kan vara både dom vintrigaste bilderna och det konstigaste naturfenomenet i hela södra Skåne. I närheten av där jag bor finns en sjö/damm/vattensamling från åkrarna, det finns såna lite här och var i olika svackor för att dränera bort vatten från åkrarna. Det intressanta i just den här svackan är att det finns isflak runt trädstammarna, ca en meter ovanför den andra isen. Det ser alltså ut som om vattnet har frusit och sedan sjunkit drygt en meter för att sedan bli helt genomfruset. Detta har resulterat i att det nu sitter svävande isflak runt och i hela "sjön". Jag vet inte om det är så det har gått till, men om någon annan vet så får ni gärna berätta för även o det är otroligt häftigt och vackert så är det också etremt märkligt, jag har alrig sett något liknande..





Musicstuff

Jag har glömt berätta att Lana Del Reys' skiva "Born To Die" släpptes förra veckan och finns nu på Spotify (Tack Anna för upplysningen). Jag ramlade inte av stolen när jag lyssnade, mycket för att singlarna har skvallrat ganska mycket om soundet, men några små överraskningar finns det ändå. Dessutom är den helt klart värd både fler lyssningar och ett inköp. Lyssna kan du som sagt göra här.

Caligola har dessutom släppt videon till nya singeln Forgive Forget

Just a little bit in love..


En sån skulle jag gärna vilja ha *blink blink* (Ni behöver ju inte kolla priset, klicka bara "add to cart") ;) Det finns många fler också, titta här
Den här lägenheten skulle också gå bra, tack!

Källa: http://rodeo.net/niotillfem/


Slagit ut fönster samt rivit tak och väggar

Blev så arg på mina gamla modeller som bara låg i klädkammaren och skräpade och tog MASSA plats, så nu har jag rivit isär dom med kluvna känslor. Dom var ändå ganska fina, men nej nu fick dom åka ut! Fasaden till min och Annas "2 rum & kök förstudie-modell" (av Vandkunstens hus i Hestra Parkstad i Borås) var fantastiskt fin och så lik orginalet att den borde få något slags pris. I själva verket är det bara delat wellpapp som är målad med svart akryl, ibland får man vara lite påhittig. ;)

Hestra


Orginalet

Bildkälla: http://www.flickr.com/photos/28402310@N06/5129393272/sizes/s/in/photostream/

I den omgjorda 2an i Kirsebergs vattentorn i Malmö fanns både växter, fasta hyllor och projektorduk som allt ligger på golvet här..




Kunde man ju förstått...

Igår vaknade jag med tjock hals och tjockt huvud, nästan lite ont i öronen också. KUUUUL! :( Hade ingen feber så jag red Loppan en srund på kvällen, mest skritt och lite trav, men hon var riktigt riktigt fin!! Hon var spänd och nonchalant i början men efter en stund slappnade hon av och kom ner ordentligt i formen (hon går gärna i en hög och ganska öppen form om hon får välja och behöver verkligen komma ner och jobba upp ryggen ordentligt i en låg, djupare form). Hon gick kvar både i övergångarna och hela tiden i traven vilken vi aldrig har lyckats med förut så jag var mer än nöjd!

Jag tänkte att jag behövde sova ordenligt, för jag vägrar att bli sjuk, så jag la mig vid 23, vaknade vid 09 men tvingade mig själv att somna om två gånger så jag gick inte upp förrän 11. Ev. känns det lite bättre idag än igår, kanske går ut på en liten promenad sen för att få lite luft och sol, men i övrigt blir det en väldigt lugn dag!

Oförklarligt trött

Jag hatar när jag är sådär oförklarligt aptrött, när jag har sovit tillräckligt, tränat lagom och ätit bra och ändå känner mig halvdöd. Antar att det bara är att sova lite till. :/

Hur som så gjorde jag godaste maten på väldigt länge idag, fläskfilé i kantarellsås med ugnsrostade rotsaker. MUMS!

Hepp!

Snö i skåne idag, alla andra gnällde som vanligt på att det var kallt. Det är inte kallt.
Var ute på en springtur när jag kom hem, riktigt skönt! Lite halkvarning första kilometrarna, men sen blev det bättre. I måndags slutade vi tidigt så jag och Anna åkte och bokade vår New York-resa, på vägen var vi förbi netonnets lagershop i Malmö och jag köpte ÄNTLIGEN mitt efterlängtade objektiv, och jag kan lova att det är så grymt bra att jag bara vill fota fota fota nu! :) Köpte även en klocka som jag har tittat på sen i somras, nu var det halva priset så det kändes dummare att låta bli än att köpa den. Med andra ord blev det en dyr dag, men om man bara lägger sina pengar på vettiga saker så känns det rätt bra ändå! :)

Med nya objektivet :) Ska kidnappa Josse nån dag så får hon modella!



RSS 2.0