Sova tidigt

Det blev hemmajobb idag, ganska skönt, men lite segt. Har försökt komma överens med Sketchup som inte riktigt uppskattas av min dator då den tycker att det blirjobbigt med alla 3D grejer, kanske dags att fundera på en ny?

Fick info imorse om att hästen i stallet hade bajsat och var glad vilket innebär att man kan slappna av på den fronten, mycket skönt!

Nu ska jag läsa lite historia och sen sova, det ska bli underbart skönt! :)

Kolik

Förlåt till alla som har försökt kontakta mig under helgen, jag har varit hopplöst frånvarande. Gammelhästen i stallet har allvarlig kolik (magont) så jag har varit där och hjälp till en massa. Får hoppas att han blir bra!

Dagens prestation annars var städningen som gjorde att det blev superfint här hemma, äntligen!
Jag måste verkligen sova nu, men återkommer imorrn när jag förhoppningsvis är lite piggare!


Josse smygfotade mig på tåget i somras, vet inte riktigt var jag ska säga.. :P


Semlor

Idag fick vi semlor i skolan, dom var inte jättemycket att jubla över kvalitetsmässigt, men en semla är alltid en semla. Annas betyg blev dock 1/5 och mitt blev 2/5, så nja...

Nu ska jag snart åka till stallet igen (har varit där en gång redan), sen ska jag hem och sova. Jag är vansinnigt så trött!

Världens sötaste katt, mitt hjärta:


Helt sanslöst

Alltså alla som bor någon annanstans i vårt avlånga land har nog svårt att föreställa sig detta, men som jag sa så snöade det här om dagen vilket givetvis ledde till att man åkte ut och saltade ALLA vägar. I morse när jag cyklade till bussen upptäckte jag att dom hade saltat så mycket att vägarna är HELT vita, och inte av snö, för den är i princip borta igen, utan av salt och på cykelvägarna ligger det fortfarande saltkorn kvar i högar. Jag fattar inte poängen, det kan ju knappast vara bra för varken någon eller något...

MUMS

Idag hade jag med mig en riktigt satsig och riktigt lyckad kladdkaka till skolan som blev MYCKET uppskattad! Jag hade världens bästa grundrecept och toppade det med rivna valnötter, riven choklad och rivet apelsinskal. Mums mums! :)

Efter skolan har jag varit hos världens bästa Charlie och gått på promenad, han var riktigt duktig!


Här är en bild på mig och min nya kompis som jag hittade i Berlin:



Puss och godnatt!

Snön föll

Hör och häpna, det snöade i Skåne idag! Och nu är det 9 grader kallt! Vad är detta?? :O



Jaja, jag ska sova nu i alla fall. :) Jag hoppas att ni alla har haft en fin tisdag!


I'm in love!

Roxette nya skiva kan bara sammanfattas med ett ord: AWSOME! I'm in love! 12 underbara låtar, några härliga uptempo, några halvtempo och några riktigt fina ballader. Ett litet smakprov kanske?

Here you go:

Städdag och mat

Idag har jag tvättat, städat och varit ute på prommis med fina Charlie i eftermiddagssolen. Städningen är inte helt färdig men på god väg, köket är mycket grundligt städat vilket känns väldigt skönt! Jag vill passa på att hissa snabb och god mat, jag har en riktig dipp vad gällande matlaging just nu men har lyckats göra turbosnabb men ändå ganska bra mat i typ två veckor nu. Här är 3 tips utan recept:

1. Kassler med rosa sås (jag och syster har kallat det för det sen vi var små), det är typ flygande jacob fast med kassler, går på typ 5 minuter och sköter sedan sig självt i ugnen.

2. Tacotårta. Gör tacoköttfärs och blanda med t.ex. turkisk yogurth, varva sedan med tortillabröd i en ungsfast form. OBS. börja med köttfärs och sluta med bröd. Toppa med några klickar yogurth och riven ost. In i ugnen ca. 15 min. Klart! Sjukt gott, speciellt med avocado eller hemmagjord guacemole och sallad. :)

3. Korvgryta, dagens tips från mamma som blev mycket gott. Lök, grill-/kycklingkorv, krossade tomater, turkisk yogurth, vitlök, salt och pappar. Tar max 10-15 minuter att göra och det blev som sagt riktigt gott!

Nu borde jag ha sovit för en och en halv timme sen...

Nattinatt

Soool

Som jag har saknat solen! -5.6 grader och strålande sol!! Blir inte mycket bättre en dag i februari! :)

Kvällstrött

Jag har blivit så kvällstrött, och när det blir såhär sent två dagar på raken blir det lätt jobbigt. Med andra ord borde jag redan sova.

Godnatt

Stockholm 2011

Mysbelysning



Fin Sitt..puff(?)


En av Annas kärlekar, hon smälte.. ;)


En av mina kärlekar. Måste ha!!!


Fin men stor


Pure, -salongen där Carro jobbar.


Stockholm by Night


Mitt underbara nagellack




...Och jag


Och numera har jag dessutom fina ögonbryn (som jag givetvis inte hade format när jag tog denna bilden, planen var att visa hårfärgen, men det blev lite för inzoomat..)


Tur att man har en vän som vet vad man passar i och vad som är och blir snyggt.. Hur skulle jag se ut utan Carro?

Jag har väääldigt många fler bilder så det kan hända att det dyker upp fler framöver. :)




Många bilder blev det...

Det tar sådan tid att ladda över alla bilderna till datorn så jag måste hålla er på halsen en dag till om jag ska få sova nån gång.. Men om jag hinner lägger jag ut imorrn bitti. Sorry!
 
Ni kan också ladda för att se världens snyggaste nagellack! Det är heelt underbart och var värt varenda krona!!
Ni får helt enkelt se imorrn. :)

Den som väntar..

Jag måste verkligen hoppa i säng nu, men tågresan hem igår gick smärtfritt och jag anlände till Lund med bara 15 minuters försening!

Jag har verkligen haft en HELT underbar helg i Stockholm och känner verkligen hur välbehövligt det var. Tack Carro!!! :) Imorrn ska jag försöka hinna lägga ut lite bilder från helgen så med andra ord får ni vänta ytterligare en dag innan ni får se hur jag ser ut.. ;)


Stockholm!

Sitter i Carros lägenhet på Götgatan på Söder och väntar på att hon ska vakna, har passat på att plugga lite, inte så kul, men det är lika bra att passa på.

Igår var jag på Stockholm furniture fair vilket var mycket roligt och det fanns galet mycket att se. Om ni funderar på att göra om hemma, så vänta och gå på möbelmässan först, man får ENORMT mycket inspiration och allt finns samlat under ett tak. 80% av sakerna skulle man knappast ha råd att köpa, men som sagt så är inspirationsflödet enormt!

Igår kväll var det hårstylingkväll av Carro för mig och Carros lillasyster Anna på salongen där Carro jobbar (Pure på Linnégatan). Resultatet blev underbart bra! Nu är jag "korthårig" och brunett, belive it or not! :)

Lägger upp bilder när jag kommer hem igen.

Over and out!


Bråttom, bråttom!

Heading for Stockholm! Tjohoo! :)


Tips!

Jag vill bara rekommendera produkter av märket "North Bend". Det är "outdoor-kläder" och visst, det kan vara en tillfällighet, men mina sandaler har jag haft i, ja jag vet inte hur många år.. 8? Och det enda som blivit dåligt är kardborren vilket är helt förståeligt. Tro dock inte att jag tänker köpa nya för det, kardborren får helt enkelt bytas! Sulan är helt underbar, om jag ska ut och gå när det är riktigt varmt ute tvekar jag inte en sekund om jag ska ta sandalerna, jag behöver aldrig oroa mig för att det ska var för dålig dämpning för att gå långt på asfalt. Det känns som att gå på luftkuddar eller moln i dem för att de är så mjuka och fjädrande! Jag har också ett regnställ som är helt outstanding! Det är jättebra passform och underbart material. Regnstället har jag kanske haft i 3-4 år och det har aldrig regnat igenom, trots att jag har använt det flitigt. De flesta av er vet ju hur mycket jag cyklar..

Ville bara tipsa om det om ni ska köpa något liknande. :)

(Jag tror att det är Team Sportia som är återförsäljare..)

Födelsedagar

Idag fyller två underbara vänner år! Jättegrattis säger jag till Emma och Carro!!! :)

Själv ska jag ta och analysera mitt kvarter där en passage ska läggas. Det är fint att man får riva K-märkta byggnader i skolans värld.. ;)

Mix Megapols tur

Jag är fortfarande bitter över att Malmö har en egen morgonshow på Mix. Adam, Gry och Anders är mycket bättre + att Gessle var där imorse, och jag kunde  inte lyssna eftersom hemsidan krånglade. Så typiskt.. Tur att man kan lyssna i efterhand i alla fall! 5 minutes into the clip folks! Enjoy! :)

http://www.mixmegapol.se/player?mediaid=88090&cid=1&cattype=2



Och storm blev det...

Som det blåste inatt! Här kom det nog i och för sig "bara" upp i 28 m/s, men tro mig, det är tillräckligt! Det räknas som storm med god marginal, men om man jämför med byvindarna i Hanö var det en riktig baggis, även om det flög tegelpannor av taken. (Jag funderade seriöst om jag skulle sätta på mig cykelhjälmen när jag skulle ut och fodra hästarna i morse..) Men som sagt: Byvindarna i Hanö i Blekinge var mycket värre då dom var uppe i 40 m/s och då ska tilläggas att gränsen för orkan ligger på 32,7 m/s. Då kan man i alla fall förstå lite hur fruktansvärt mycket det blåste. Lite Scary..

Hellre riktigt kallt och vindstilla än plusgrader och storm säger jag.. Vad säger ni?



Stormvarning

Det ska bli storm inatt, det känns sådär.. Tror att jag bara ska kolla på Ponnyakuten nu och sen gå och lägga mig, risken finns ju att det blir svårt att sova. Eller ja, det beror väl på HUR mycket storm det blir.. Dessutom är jag galet trött så det skadar nog inte oavsett.

Idag har jag bakat banankaka med hackad chokald i. Mamma brukar göra den ganska ofta och det är väldigt väldigt god! :) Kände mig riktigt duktig, speciellt eftersom min blev hjärtformad.


Kollade på bilder från nyår.. Vi hade väldigt roligt! ;)





Hästig dag? -Ja.

Idag har jag haft en riktigt riktigt hästig dag. Jag gick upp halv sju och åt frukost och klädde på mig, gav hästarna här hemma frukost, åkte och fodrade och släppte ut Charlie och Ralph och fixade stallet och åkte sedan hem igen. När jag kom hem släppte jag ut hästarna och mockade och fixade sedan stallet åt alla tre. Efter det åt jag lunch hos Sara och Peter (Sara äger hästarna här hemma) och red sedan Loppan, vilket gick jättebra!!! Det gick riktigt bra igår också, men idag kändes det ärnnu bättre! Fin och avslappnad häst redan från start och efter en stund fick vi även igenom traven ordentligt. Efteråt var det en glad och trött häst med massa läppstift och helt avslappnade muskler. :)

Efter Loppan var det dags för mellis och sedan vidare till Charlie, var till ridhuset med Jannika, Anna och Jannikas häst Ralph. Det gick också bra efter en stund, det var ett tag sen jag red honom men han var riktigt fin på slutet. Efter det var klockan redan 19 och det var dags att åka hem och äta lite riktig mat. Fölhantering har också stått på dagens schema, Nova är verkligen jätteduktig för att vara så liten! :) 

Nu har jag just varit och fodrat alla hästarna och ska krypa ner under täcket..

Just det, måste bara få säga en gång till att jag blir så sjukt besviken på vissa människor.. Inte kul när dom visar sig vara nån annan än man tror..

Sov sött!

Bildbomb från Köpenhamn

As always är det copyright på bilderna.

Ett fint räcke i jugend-stil.


Antagligen den vackraste kyrkan jag någonsin varit in i, Vor Frue Kirke. (Dock inte så vacker utvändigt..)


Anledningen till vårt Köpenhamns besök: Passager.












Mitt och Annas lunchställe för vår medhavda matsäck. Det var väldigt fint, men vi fick lov att prata danska.. ;)


Och jag hittade massor av häststatyer, bland annat denna JÄTTE inne på Thorvaldsens museum, den var nästan skrämmande..



Och några bilder som jag tyckte blev jättefina på några söta vänner.

Först ut: Anna


Sabina (Hon hittade en underjordisk gång som ledde in i ett hus.. Mysko..)


Issa


Emma


Hanna

Märkligt väder

Jag får skjuta på bilduppladdningen tills imorrn, jag är för trött nu..
Idag jobbade jag hemma och red sedan Loppan på kvällen vilket gick riktigt bra! Får tacka min kära syster för telefoncoachingen. :) Förövrigt är ridbanan helt tinad och superbra! Det är så skönt att kunna rida utomhus.

När jag började rida hände något märkligt, det åskade! Eller kan det åska i februari? Grejen är att jag först bara märkte ljus som blinkade till och lyste upp hela himlen och inte fattade vad det var, men sen mullrade det två gånger också och sen kom en regnskur.. Det verkade verkligen som åska, men det känns väldigt konstigt såhär års...

En dag i Köpenhamn

Vi har haft en riktigt bra dag idag, det enda som var lite trist var att det utlovade solskenet uteblev. Trots det hade vi riktigt trevligt! Anna och jag är nog ganska konstiga, men om ni visste hur roligt vi har!

Bilder kommer imorrn!

Sov sött!


Köpenhamn

Imorrn bär det av till Köpenhamn en sväng. Om det stämmer ska det bli sol vilket inte känns helt fel!

Idag när jag och Loppan var ute på skrittrunda var det mindre trevligt.. Det var ca -1 och blåsigt när det plötsligt började spöregna, det öste ner sånt där smått, smått regn som man blir riktigt blöt av. Det regnade väl ca 5 minuter och jag tänkte att det blir kul imorrn när det fryser på under natten. Det var bara det att regnet knappt hann landa på marken innan det frös till is och blev glashalt! Jättekul att sitta på en obroddad häst 2,5 km hemifrån när hela vägen ser ur som en spegel.. :S Vi tog oss hem välbehållna i alla fall, även om det var till fots och i slow-motion..

Nu ska jag sova, och det ska bli såååå skönt!!


RSS 2.0