Om jag ändå vore som han...

Här får ni några smakprov på vad Jean-Francois Pignon gjorde i lördags:








Man kan ju alltid rida spansk skritt utan vare sig sadel eller träns...


...eller varför inte lite passage?












Tack för oss! :)

Som sagt, allt är bara helt galet! Jag är liiite avis! :)

Kram

//F 







Skåneland

Hej hopp!
Nu är jag tillbaka på slätten efter en helg i Stockholm. Vi har haft jättejätte trevligt och showen igår var helt magisk!! Fransmannen Jean-Francois Pignon förtrollar mig som aldrig någon skulle kunna göra, han får mig att gråta, ett le, att bara vilja se mer och mer, jag skulle kunna titta på honom i timmar! Många blir imponerade om någon kan få sin häst att följa dem när den är lör, men tro mig, det är INGENTING i jämförelse! Den här mannen kan få alla sina 6 hästar att göra vad han än ber dem om, samtidigt, och utan att till synes göra någonting! Det är så vackert, så fint den kontakt han har med sina hästar är nästan inte möjlig, han måste ha något som ingen annan har. Det är nästan så att man tror att hästarna inte är riktiga.. Bilbevis kommer så fort jag har laddat kameran. :)

/F
 

Tillbaka till verkligheten

Efter några dagar i arkitekturbubblan är jag nu tillbaka med samtliga tio tår på jorden. Hårt jobb, men roligt jobb. Igår och idag gick det dock till överdrift när jag kom hem 00:45 och gick upp igen 04:30, sjukt? Jo jag vet.. Det jag har sysselsatt mig med dessa dagar är ett modellbygge i skala 1:20 samt bostadsanalyser.
Denna kväll ägnas åt att njuta av att jag lever igen, tvätt och packning inför helgen för imorrn bär det av till huvudstaden och Stockholm International Horseshow! :D Wiiiieee!
Får se om jag hinner skriva lite till denna sköna torsdagskväll!

Over&out!

/F

Jahapp

Då var det rent och fint här hemma, så fint att kungen skulle kunna komma på besök (och med kungen skulle jag kunna mena antingen Sveriges konung eller P.Gessle, det hoppas jag att ni förstod). Som sagt jag får se det positivt, det blev ju i alla fall fint. I morgon blir det en låååång dag i skolan, dels för att vi har sjukt mycket att göra och dels för att visningen börjar kl 16 och jag vill inte vara hemma då. Nu är det minst sagt hög tid att hoppa i säng!

Natti

/F


Städa..

Ojojoj vilken fest det blev igår, jag dansade så att jag har träningsvärk idag! haha, maten blev kanon, mycket uppskattad! :) Idag håller jag på att städa och göra i ordning här hemma inför visningen på tisdag... JAG VILL INTE!!! Får se det positiv, det blir i all fall rent och fint! :)

Hörs senare!

//F

Mat mat mat

Kom hem vid halv elva igår och halv elva idag. Var och handlade inför tackfesten igår, och idag har vi bakat och lagat mat från 16.00-21.30. Det blir en del att göra när man ska fixa 3-rätters åt 70 pers.. Jag är så sjukt trött och jag är så sjukt trött på vissa människor, speciellt en. Varför lovar man saker som man ändå inte håller?? Det enda man gör är att såra folk, speciellt när det händer gång på gång.. Samtidigt kan man ju fråga sig varför jag är så dum och tror på det varje gång.. Är rädd att det här kan ha vart sista gången, man orkar liksom inte..

Sov sött underbara!

/F


Storm

Underbart, verkligen, det är storm i Skåne denna onsdagskväll. Under den korta promenaden från skolan till bussen (ca. 4-5 min.) hann mina jeans bli genomblöta av spöregn i kombination av hysteriska vindar. :S Dock hade inte regnet hunnit till Staffanstorp så jag hann hem innan himlen öppnade sig här med. Vill bara ge er ett litet tips, cykla inte över skånska vidsträckta åkrar i motvind då det är klass 2-varning (>25 m/s), för det tar lite längre tid än vanligt om man säger så, + att man nästan välter.. Nu sitter jag hemma i soffan och ska äta lite, min mage skriker efter mat. :S Det är ganska mysigt när vinden viner runt husknutarna och regnet smattrar mot fönstren, har tänt ljus då det redan har varit ett strömavbrott och lamporna fladdrar till emellanåt, det blir så fruktansvärt mörkt annars..

/F 

Krig

Tydligen är det krig, mellan mig och Sandra. Hehe, och ni skulle bara veta hur gärna hon skulle vilja vara med i paradise hotel.. :P eller var det desperate housewives? Äsch, same shit! höhö. Och ja, jag kanske klantade mig lite med min länk hit på msn, men vaddå?! Det är väl sånt som händer? :P Det bjuder jag på! 

Nu ska jag sova och det ska bli så underbart skönt!

Natti

/F 

Hård vecka

Mörkt mörkare mörkast är vad det är utanför mitt fönster, trots att jag kom hem så tidigt som kl. 18 idag. Trist. Visst kan det vara mysigt när det blir mörkt tidigt och man kan tända ljus och titta på film och mysa.. -Men inte ensam, då blir mörkret bara tungt och ger ingen energi alls! :( Har därför bestämt mig för att jag måste sova ordentligft och äta frukt, VARJE dag. Jag är övertygad om att det funkar! :) 
Detta blir en hård vecka, tro mig! Har uppgifter som jag måste göra i Sketch up (ett skissprogram), ska tillsammans med Anna bygga en modell i skala 1:20 av en lägenhet samt göra analyser till det och dessutom är jag med och planerar och fixar mat till vår tackfest på lördag! Jag kommer väl dö eller nåt, men jag har ju återuppstått förr så det ska nog gå bra! :) Hörs senare, nu ska jag läsa 32 sidor om bostads analyser...

/The hardworking F

Trötter

Trötter det är jag det, om i säng liiiiiite sent igår... (Sandra får vara Toker idag, för hon har årets märkligaste träningsvärk och en underbar beskrivning av den höhö ;)). Jag kom dessutom hem sent idag, jag tror att det defenetivt är dags att sova nu! Dagens dag har varit seg, känns som om jag har gått runt i en dimma, bet hey, man ska inte klaga, bara lära sig av sina misstag..

Sweet dreams!


Landskapsarkitekt idag

Sitter och ritar på min Arts-&-crafts-trädgård, den blir mysig, lummig, med äppelträd och massa blommor, det bästa när man gör saker på låtsas är att man inte behöver tänka på att någon ska sköta om och rensa den sen.. Det är lika när man ritar hus och inte behöver ta någon som helst hänsyn till den som ska städa sen, fantastikt roligt! Min rumpa har fortfarande inte kommit överens med min soffa, antar att jag är för bortskämd med den helt perfekta soffan hemma hos mamma..

Nu ska jag ringa mi underbara syster och sen blir det back to the drawingboard!

Cheers!

/F.W.

Minns den 10:e maj med ett leende

Ååå nu vill jag tillbaka till den 10:e maj!!! Oppotunity Nox, The Look, Listen To Your Heart (som gjorde mig tårögd, så vemodigt, så mycket känsla, så sjuukt vackert!!!) och för att inte nämna It Must Have Been Love!! Jag såg Roxette, LIVE, on stage! Helt magiskt. En magisk Marie, en magisk Per, en magisk kväll, och givetvis, med en magisk Sandy!! Wiiiieee I LOVE those songs!


 
Bilden är från pastan.nu

:)

/The Queen

Radio ikväll

Idag har jag storhandlat, först på Willys sen på City Gross. Yeeeey! Ikväll kommer inte TV:n vara min bästa vän, ikväll blir det radion som får underhålla mig! P4 sänder Gessles konsert från Cirkus i våras! Wiiiee! Lyssna lyssna alla söta, ni kommer inte ändra er, jag lovar!!! P4 20.03, it'll be awsome! :D

1000 lördagskramar till er!

//F

Fredagsmys

Sitter i min soffa och har lite fredagsmys, med mig själv... lite tråkigt, men men. Var bjuden på fest men jag beslutade mig för att vara "torris" som Oskar skulle ha sagt och stanna hemma för att se till att få ordentlig sömn. Det är något som min kropp har längtat efter!
Nu har jag fått fart på den underbara kameran, wiiiiiieeeee! :D Önskar att jag kunde springa runt och fota hela dan imorrn, men kan jag det? Nej. Varför? För att jag ska "plugga", ska rita ett hus med tillhörande "Arts-&-Crafts-trädgård".. hmm, kan bli intressant och roligt, speciellt om det är dåligt väder ute..

Sweet dreams!

Puss&kram

/F

Sovdags

Haha, har just tittat på "Glee", skön torsdagsunderhållning! Nu är det dags att krypa ner i sängen, behöver verkligen sova!

Här är en bild på mitt livs största kärlek, hon måste ha varit vackrast på jorden (möjligtvis skulle Calle kunna konkurrera) och är nog nu vackrast i himlen <3:


Sov sött!

Kram

/F

Bostadsreferenser och Arts-&-Crafts-trädgårdar...

Hello!
Idag har jag ätit gratis glass, gratis godis och druckit gratis juice, fick till och med en clementin! ;) Det är alltid lika trevligt när det är någon form av mässa i skolan. I dag var det "Arkad", en mässa där olika företag kommer och visar upp sig som våra framtida arbetsgivare. Hann dock inte titta så mycket, arkitekturhistorian kallade (vilken jag ska erkänna att jag sov bort typ en halvtimme av..). Vår lärare har så monoton och sövande röst att man skulle kunna ha henne på ett avslappningsband om man har sömnproblem. Samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att hon är lite söt, för hon älskar verkligen sitt ämne och kan allt, och då menar jag allt i huvudet! Idag har vi disskuterat boendereferenser (analyser från Christiania och Zoo i Köpenhamn samt ett boende som har spelat stor roll under ens barndom.) Det gick bra. Tror jag...
Jaja, nu är det bäst att jag läser lite om 1800-talets Arts-&-Crafts-trädgårdar så att jag blir den allmänbildade arkitekt jag inte är... Tjohooo! 

/F:et

Regnigt i Lund

Hej alla söta och sura!

Idag har vi forsatt med modellteckningar och varit på historiska museet för att teckna antika skulpturer. Jättespännade, verkligen... Dom hade åtminstone en rund superskön grej att sitta på (påminde om IKEAs runda sängar), statyer är nämligen en aning tråkiga att teckna, de är lite livlösa så att säga..
När jag skulle cykla hem från bussen insåg jag att jag hade fått punka på bakdäcket på min cykel. Tyyypiskt! Samtal till mamma. Hon gick in på internat och letade fram en cykelverkstad i Staffanstorp och beskrev var den låg. Försökte hitta. Nytt samtal till mamma. Ny beskrining, försökte hitta. Nytt samtal till mamma. Ny beskrivning, hittade. Lämnade in cykeln. Samtal från mamma; gick det bra? Ja. In på ICA för att köpa bacon och creme freche till pastasås samt keso till mina älskade tunnbrödsrullar som jag ska äta på fredag. Nytt samtal till mamma, extrapris på falukorv, är det billigt? Haha, vissa dagar är detta såå typiskt mig! :P När jag hade handlat och gick ut genom dörrarna insåg jag att jag måste vara korkad som köper 1,5 kg falukorv när jag ska gå 2,5 km med en redan tung väska.. Jaja, lite styrketräning. I och med prommenaden hem fick jag dessutom lite extra motion mot om jag hade cyklat + att jag måste gå till bussen imorrn bitti. Frisk luft ska vara bra har jag hört, sömn också, ska se till att komma i säng tidigt idag.

Ciao

//F


Födelsedag

Tjoho!
Idag har vi haft kroki och modellteckning på schemat, gick riktigt bra! :) Kanske tar kort imorrn och lägger upp så ni får se resultatet.
Idag blev jag bjuden på födelsedagsfika av några söta klassisar (tack!), det avnjöts i sällskap av en hel bunt glada arkitektettor som sjöng som en äkta studentkör, haha! Tack! ;)

Den 9:e november varje år finns det dock en låt som står övar alla andra och som går varm i min stereo. Mycket bättre än såhär blir det inte på ens alldeles egna dag:


Puss å hej, leverpastej!

//F

På tåget, på väg tillbaka

Sitter på tåget på väg tillbaka till Lund, halvt deckad av trötthet och förkylning, men jag vägrar bli sjuk, det är nämligen mot mina principer! (Speciellt när man fyller årC) Jag har haft en underbar helg hemma. På Fredag kväll hade jag och mamma myskväll med idol och film. På lördagen kom släkten på fika och på lördagkväll var jag hemma hos cissi och åt Fredriks underbart goda Lax i sällskap av just Cissi och Fredrik samt den evigt underbara Carro. Hann även träffa fantastiska Sandy en snabbis. :D Tack alla för presenterna, jag är verkligen supernöjd! Det var dock en present som stack ut lite extra och jag hoppas och tror att alla har förståelse, jag fick nämligen en systemkamera av min älskade mamma! Tack tack tack tack! :D

Just det, Carro har klippt mig också, så nu är jag korthårig! (iaf i jämförelse med förut..) Är jättenöjd, men så är det när man har världens bästa frisör! ;)

Tåget är försenat en halvtimme... tyyypiskt!

/F


Den bästa presenten hade trots allt varit ett välmående hjärtgull även kallat Corelli,
men jag vet ju att det får förbli en dröm.. <3

Wiiiiie!

Ska åka hem över helgen för att fira min födelsedag!!! Längtar längtar längtar!! :D Ska flyga hem, känns väldigt skönt. Kommer tillbaka till skåneland på söndag kväll.
 Idag har jag bara varit i skolan i två timmar, vi hade teknikföreläsning om fackverk, har insett att teknik inte riktigt är min starka sida..
Och btw, min mamma är verkligen världens bästa!

Ha en toppenhelg!!

Ciao

/F

Bild



Alphenstern (Acke) redo för ridtur för några veckor sedan, tyvärr är han såld nu. :(


Hemma igen

Efter två och en halv dag i Köpenhamn är jag mot alla odds tillbaka i lägenheten. Vi har haft väldans trevligt och vi har studerat väldigt mycket intressanta saker. MEN.  Det har varit galet kallt, blåst hur mycket som helst och dessutom snöade det (senare övergående i regn) på onsdagen. Och vi CYKLADE runt i Köpenhamn i två och en halv dag! Vi var bl.a. ute vid kusten och tittade på en rad intressanta byggnader, en av dem var en slags badplats i trä som låg ute i vattnet. På väg ut såg vi en man som körde trappträning, när han kom upp klädde han av sig till bara kalsonger ( jag hade en långärmad tröja, fleectröja, skaljacka, leggings, jeans, knähöga stövlar, mössa och vantar,- och frös). Därefter ställde han sig på armarna mot en vägg och gjorde "armhävningar" (upp&ner-vänd). När han var klar med det gick han fram till kanten på 3-metersavsatsen, och hoppade i vattnet!!! Helt galen, han var nog elitidrottare av kläderna och träningen att döma, men hallå?! Finns det inga gränser?? En annan intressant upplevelse var "Christiania". Det är en stadsdel i Köpenhamn där den danska lagen inte gäller. De säljer droger helt öppet över marknadsstånd, de har ingen ledare och man får inte sälja sin bostad, endast överlåta den. Det luktar rök överallt, och *host* tja, det var ju varken cigarett- eller eldrök om man säger så.. Deras hus är byggda av överblivet eller begagnat material, danska regeringen har dock beslutat sedan 15 år att inget nytt får byggas, bara det redan existerande får underhållas. Skulle kunna berätta hur mycket som helst, men då orkar ingen läsa. ;) Det blev två "utekvällar" av två möjliga, dock inget "klubbande", första kvällen blev väldigt tidig efter en kortare visit på en liten inrökt jazzklubb efter middagen. Igår kväll var riktigt najs! Vi hamnade på en rockklubb där ett skitbra liveband spelade, hade riktigt, riktigt trevligt!! :)

Ha en bra kväll!

Kram

/F

...

Märkesmålning

Mot Köpenhamn!

Jag måste vara sämst på att planera innan jag ska åka någonstans.. Jag skulle lägga mig vid 22 idag, men icke! Imorrn bär det av till Köpenhamn på studieresa och jag är inte hemma igen förrän på torsdag, så det blir lugnt här i några dagar. Vi ska cykla runt i Köpenhamn och studera allt från hur djuren på zoo bor till hur människorna bor i sina själv-snickrade hus. Kan bli intressant! :P En sak som är mindre intressant och framförallt mindre lockande är att det ska vara kallt och regnigt, underbart när man ska sitta på en cykel i två och en halv dag, eller hur?!

Nu är det dags för sängen så att jag kommer upp i morgon. För att vara lite positiv i detta regniga Skåne bjuder jag på en aningen mer solig bild från vår nollning. :)

Ha det toppen!

Kram

/F

Jag tittar upp, men ser bara regnmoln...

Idag är det inte queen of sand, idag är det queen of rain. Det är blött och kallt och jag har precis avnjutit en stor kopp varm choklad med geisha och hembakade äppelmuffins i min soffa! :) Slutade vid kvart i ett idag, var dock tvungen att fixa lite grejjer på stan inför morgondagens köpenhamnresa... Men som sagt nu är jag hemma i värmen, ska nog ta och göra äppelmos av de sista äpplena innan dom blir för gamla.

Kram

/F

Djävulen bär Prada

Bon Soir!

Sitter i soffan och har precis tittat på "Djävulen bär Prada", för andra gången, såg den på bio när den kom. Fantastiskt bra film, om ni inte har sett den, se den! :)
Dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men vilken dag blir det?! Just nu är jag lite ledsen och besviken, jag fattar inte att jag tillåter att jag blir sårad om och om och om igen... But heeey, vem har sagt att livet ska vara enkelt?

Nu ska jag borsta tänderna för att sedan krypa ner i en nybäddad säng. Me like!

Sov så gott!

/F

God morgon!

Laddar för en dag bestående av tvätt, städning och ritningar med manngrynsgröt och rostat bröd under täcket i soffan. :)
Förra veckan var galen! Vi hade workshop med professor Bijan Youssefzadeh från Texas. Han Inledde veckan med att säga; "If you can't make it in 40 hours, you have to work 80!" och sa kvällen innan inlämning; "No one's allowed to sleep tonight!". Hmm, kändes som om det var bäst att bara gilla läget. :S Det gick dock bra, vi fick nästan bara beröm på redovisningen, tack och lov, för min grupp fungerade inte alls... Jaja, nu är det väl bäst att jag sätter fart så att jag hinner med allt!

Have a nice day!

/F


RSS 2.0