Lovley!

Idag har det varit helt fantastiskt väder! När jag åkte till skolan var det -6 grader och strålande sol Jag hade lätt kunnat vara ute hela dagen lång, blev supersugen på att åka skidor! Alla andra gnällde som vanligt på att det var för kallt, dom är så känsliga dom där sydsvenskarna! ;) 

Ung & bortskämd

Någon som har missat SVT's serie ung & bortskämd? Fantastiskt roligt är det i alla fall, fast man blir lite arg också eftersom dom beter sig som treåringar mest hela tiden. Men om ni inte har sett det så kolla; SVT1, måndagar 20.00.

Nu ska jag olja min cykelkedja och sedan sova. :)

1:a advent

Ojojoj vad jag har varit seg här på bloggen.. Helgen har i alla fall varit bra. I lördags var jag och hälsade på hos Josse för en lång, mysig ridtur i snön på finaste Wirre och igår var jag hemma och städade och fixade med lite julsaker. Skolan har också varit ett  stående inslag.. Helgen avslutades givetvis med ett ljus tänt och glögg och pepparkakor! :)

Dags att sätta fart!

Måste jag vara så hopplös?

Glada som få gick vi idag ut från föreläsningssalen redan kl 15.50 då föreläsningen var slut och traskade till bussen i gemensam trupp. Jag hade glömt mina regnbyxor uppe i ateljén men tänkte att det inte spelade någon roll eftersom det inte snöade så jag behövde dem inte. Halvvägs till Staffanstorp började jag fundera över var jag hade lagt mina nycklar och började kolla alla fickor på jackan och byxorna samt hela ryggsäcken när jag insåg: Nycklarna låg i regnbyxorna! Bara att hoppa av bussen vid första hållplatsen i Staffanstorp och ta första bästa buss heeela vägen tillbaka... Så, istället för att komma hem kl 17 kom jag hem typ kl 19. Bra Fredrika, Verkligen jättebra!

Hej mitt vinterland!

Under natten har Skåne täckts av en jämt, fint lager snö. Morgonen har inte varit såhär ljus på länge. :) Nu ska jag bara se hur det går att cykla!

Hörs senare!

Hjälm = Billigaste livförsäkringen ni kan hitta

-Inget ovanligt att man som arkitektstudent tillbringar tolv timmar i skolan, men det känns ändå segt. Har inte hunnit med någonting annat idag. Ingen ridning, ingenting. :(

Det snöar ute nu vilket innebär att jag inte tänker ta bilen imorrn och har antagligen en mindre rolig promenad till bussen i morgonbitti att ladda för. Bara att hoppas på det bästa! :)

Hörde att en flicka avled i förrgår efter att ha ramlat av sin häst i ett ridhus i Eslöv, ingen vet vad som hände eftersom hon var ensam, men det är väldigt tragiskt.. Jag vet inte om hon hade hjälm och väst, men jag har insett hur många det är som sitter och rider utan hjälm. Hur resonerar man då? -Fast det är klart, uppenbarligen har man ju inte mycket att vara rädd om heller.. Men kära vänner lova mig att alltid ha hjälm när ni rider (undantagsvis om ni kommer att tävla så högt att ni inte får ha det under tävling, men annars.) Det finns inte så mycket som ETT ENDA bra argument för att inte ha det!

Kram

Oplanerad skola och flörtiga butiksbiträden

Kom till skolan imorse i tron om att vi hade föreläsning eftersom det var det som stod på schemat. Men icke, helt tomt i salen och jag kunde inte få tag på någon för att få reda på var alla höll hus. Till slut visade det sig att nej, vi hade ingenting idag. Nähäpp. Fixade lite smågrejer i skolan och åkte sedan ut till Nova lund för inhandling av lite julsaker och annat smått och gott. Inte vet jag varför men jag fick en kasse gratis på Ö&B "för att jag var så vacker" och en egen kassa med en mycket smörig kassör på mekonomen. Intressant, det är väl bara att ta åt sig! :) Just ja! Jag har hittat en ny favoritbutik också, Bolagret. Dom har allt möjligt roligt i inredningsväg till överlag bra priser och snygg design. Me like.


God mat

Idag lagade jag mig riktigt riktigt god mat! :) Det blev Lax i ugn med ett täcke at fetaost, till det gjorde jag sparrispasta med champinjoner. Studentmat? Ja, bara man handlar smart!

Sov sött!

Så underbart

Charlie har något speciellt, han är något speciellt. Han är alldeles, alldeles underbar! Det är få hästar jag har fått sån kontakt med. Jag menar inte att jag inte haft det med de andra, men det är liksom lite mer på nåt vis.. Han ger enormt mycket tillbaka och är så fantastiskt tillgiven. Han får mig verkligen att känna mig som hans bästa vän och han verkar alltid uppriktigt glad att se mig, ger alltid allt och gör allt jag ber honom om. Bara vi kan komma ifrån nerverna, eller snarare flyktbeteendet så kommer han att bli en riktigt stjärna!

Kärlek till honom som följer mig var jag än går. :)

Alla ni som inte rider kanske tycker att detta låter jättemärkligt, men ni andra hoppas jag förstår.


Vad är det frågan om?!

Varför ska arkitektstudenterna alltid vara ett undantag? Varför gäller inte samma regler oss som resten av universitetet? Eller jo, det gör det nog men våra lärare bryr sig inte.

Ett exempel:
Det finns en regel som säger att man inte får schemalägga något efter en tenta.
Vad gör våra lärare?
Jo, vår historielärare har strukit sin föreläsning p.g.a. ovanstående regel och då passar en annan lärare på att lägga in en annan föreläsning i stället!!! Det är dessutom inte vad som helst, det är intro till nästa projekt, det känns ju verkligen motiverat en fredagseftermiddag efter en tekniktenta...

Suck..

Datorer, tårta, hästar och teknik...

- Så har min dag sett ut i stora drag. Tårtan var underbart god och Charlie underbart duktig. Vi skrittade i och för sig bara ut 45 min, men han har ju nerver så att det räcker och blir över men skötte sig alldeles utmärkt så jag är mycket nöjd! :) Nu ska jag återgå till teknikboken och sen är det sängen som kallar!


@ school

Sitter i skolan och väntar på att CAD ska installeras, det tar uppenbarligen en stund..
Snart vankas tårtkalas här på skolan, 15.00 sharp! Hopppas den är riktigt god med massa fyllning och annat gott! Efter det blir det uteritt med Sara och sedan teknikplugg.

Hörs senare!

Hejsvejs

Så fruktansvärt arg!!!

Vad är det för fel på folk egentligen?! Hur svårt ska det vara att skilja på mitt och ditt?! Var är moralen egentligen??
Idag när jag kom till parkeringen efter skolan hade någon gjort inbrott i bilen, dom hade krossat en ruta och stulit stereon och rotat runt i  handskfacket. Ytterligare två bilar var drabbade och en av ägarna hann komma medan jag pratade med polisen. I hans bil var det enda dom hade stulit ett USB-minne. Hallå!! Vad är poängen att göra inbrott för att stjäla en bilstereo modell äldre, ytterligare en stereo i en annan bil och sen ett j*vla USB-minne värt 100 kr??? Skaffa ett jobb för i h-vete och skaffa ett liv!!!! Jag blir så sjukt förbannad. Jag fattar inte vad det är för fel på folk, att man kan göra det över huvudtaget, att man kan stjäla andras saker. Hemskt ledsen men jag fattar inte!!
Alla människor som gjort något sådant, eller något annat kriminellt är jag inte det minsta intresserad av att ha i mitt liv. Om någon känner sig träffad: Ta tag i ditt liv eller försvinn!

Tack för mig!
Hej!

About Berlin, dag ett.

Ska försöka lägga upp lite bilder från Berlin framöver, jag har huuur många som helst.. Vi börjar från början. Dag 1.


Vi åkte färga från Danmark till Rostock. (Fråga inte vad som hände med texten, men jag orkar inte fixa det..)




Vi fick Seanet på telefonerna. Vi  undrade hur den operatören kan klara sig om de bara finns "at sea"..


Efter nio och en halv timme kom vi fram till Berlin. Försökte fota från bussen. Gissa vad det är? (Anna får inte gissa.)


Efter att vi hade lämnat våra saker på vandrarhemmet gick vi ut och drack förglada drinkar. :)



Nu ska jag se klart på "Sagan om ringen" ( äntligen kanske vissa skulle säga) sen sova!

Nattelinatt! 

Tillbaka

Nu är jag tillbaka i Sverige och Skåne igen efter tre underbara dagar i Berlin. Det har varit väldigt intensivt som alltid när man är på studieresa men också väldigt intressant. Vi har sett massor av fina och fantastiska byggnader som vi har läst och pratat om 1000 gånger. Jag är nästan helt säker på att jag kommer att åka till Berlin fler gånger, det är en riktigt trevlig stad!
I tisdags fyllde jag ju år och fick en underbart bra start på födelsedagen tack vare bästa Anna som släpade upp alla andra i vårt rum kl. 07.00 för att sjunga för mig och hade fixat paket. :)
Kvällen tillbringade vi på en fin restaurang där vi åt tidernas godaste stenungsbakade pizza. Några av ingredienserna var; Mozarella, mascarpone, gorgonzola och färsk spenat. Mmmmm...

Ha en fortsatt trevlig dag!

Sötehäst

Har ridit både igår och idag. Mr. sötis var riktigt fin idag och det är alltid roligt när man får beröm av andra i ridhuset. Man blir lite extra stolt! :)

Imorgon blir det tävling, ridning och packning inför Berlin!

Sov sött!

Wiiiieeeee!!!

Tjohoooo!! Big news today!!! Roxette drar ut på världsturné nästa år! Förstår ni hur grymt det är?! Helt fantastiskt!! Med tanke på hur underbar konserten var i somras är det bara att hålla tummarna att jag kan gå nästa år igen! :D

Skåne igen

Då var jag tillbaka på skånsk mark igen. Flygningen gick bra och jag kände mig lite extra trygg när det var en person jag kände igen som flög. ;)

Min dator har fått service idag och blivit ominstallerad då den inte mådde särskilt bra. Tur att det finns fantastiska männniskor som kan hjälpa oss datorhandikappade med våra problem! Stort tack! :)

Nu ska jag hoppa i säng, för jag är som vanligt hysteriskt trött!

Godnatt

RSS 2.0