Slut på ursäkter!

Nu j*vlar ska jag komma i form! 1-2 gånger i veckan som det har blivit på sistone räcker inte, nästan inga ursäkter är goda nog, endast hellregn, storm eller isgata är tillräckligt illa för att hoppa över springningen. Men då kan man ju köra styrka inne i stället. PEPPA PEPPA PEPPA!


What about life?

Sitter och väntar på att min portfölj ska printas och det går lååååångsamt... I övrigt händer inte så mkt just nu, funderar över vad jag ska hitta på under helgen. Ska plugga lite och städa massor, men i övrigt känns det ganska oplanerat. Är bjuden på fest åp imorrn men känner mig halvtaggad.. Jaja, det visar sig. Ha en mysig kväll!

Caligola har släppt ny singel, här är ett smakprov:

Sooova

Jag är såå trött! Det har blivit alldeles för lite sömn på sistone, så nu blir det raka vägen mot sängen!

Igår var svensk ridsport temat i kvällsöppet, intressant. En hockeyspelare var med och var så pinsam att jag skrattade inte med utan ÅT honom, elakt? Nja, som man bäddar får man ligga...

Se avsnittet här:
http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/kvallsoppet?title=kvallsoppet_del_1&videoid=2143688

Lack of time, not inspiration

Det har varit MYCKET att göra på sistone. Både måste-saker och vill-saker har gjort att bloggskrivandet har nedprioriterats rätt rejält. Nu kan jag dock stolt berätta att jag är hemma, vi hade årets konstigaste skoldag som endast bestod av att hänga upp lite grejer till en utställning, riktigt lyxmåndag med andra ord, speciellt med tanke på det ljuvliga vädret!

I lördags var jag och Anna på Debaser i Malmö. Sugarplum fariy spelade med Jackie Kahn som förband och det var en S J U K T bra spelning! Sugarplum är typ lika grymma live som Mando, går på senen och sen kör 300% rakt igenom, love it! Jag har aldrig varit på debaser innan men jag kan ju meddela att jag älskade det, asbra musik (dansgolv efter spelningen) och sköna människor. Bästa utgången på länge!


Underbar Hollies-låt i Sugarplumtappning


Jackie Kahn, hade inte förväntat mig någonting speciellt men ibland blir man förvånad, i positiv bemärkelse.

Två brännblåsor, sönderrivna händer, massa ny kunskap och ett antal dagar senare

Det har blivit dåligt med bloggande den här veckan, har suttit med datorn hela dagarna och har därför inte orkat plocka upp den när jag har kommit hem. Workshopen är nu avslutad, jag har lärt mig massor och känner mig väldigt nöjd, trots mina stackars händer som blev helt kraschade när jag byggde modellen..

Här är förövrigt en riktigt rolig artikel och en riktigt bra krönika ang. idrottsgalan: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/ridsport/article14235067.ab
http://www.hippson.se/artikelarkivet/kronikor/kronika-vi-skrammer-sportjournalisterna.htm

Rhino, duktig sötnöt & heja Roffe!

Vi har startat terminen med en workshop i dataprogrammet Rhino. Vi har haft ganska bristfällig datorundervisning innan så det känns skönt att få en ordentlig introduktion.

Igår kväll var jag och Sara ute med Nova och lät henne lösgaloppera på banan, vi testade också sätta på benskydd och efteråt även täcke. Hon är så fantastisk och söt att man blir alldeles kär i henne, hon tar nästan allting med nyfikenhet istället för förskräckelse och är så otroligt snäll. Hon har full respekt och är oerhört tillgiven vilket gör att det verkligen känns som om vi har gjort saker och ting på rätt sätt so far. :)

Ytterligare en sak som måste nämnas är ju Rolf-Göran Bengtssons vinst av Jerringpriset! Otroligt roligt och han är så värd det. Många som inte håller på med hästar har gnällt mest hela dagen om att någon annan skulle ha fått det "för att det är hästen som gör jobbet" men dessa kommentarer är bara att skylta med sin egen okunnighet. Slut på diskussionen och ett stort grattis till framförallt Roffe men även till svensk ridsport!

Nu är jag så trött att huvudet känns 3 ggr så stort som vanligt, så jag antar att det är bäst att sova nu.


Oh god, I love those photos!

Igår gästade min stora förebild inom foto, tillika favoritfotograf Anton Corbijn Skavlan med anledning av att han har en utställning på Fotografiska muséet i Stockholm med öppning idag. Han är så bra att jag blir aldeles tagen varenda gång jag ser hans bilder, it's pure magic.

Skavlan: http://svtplay.se/v/2675843/skavlan/del_1_av_13



U2 by Anton Corbijn


Per Gessle by Anton Corbijn









Sveriges mest underskattade låt

Detta måste vara en av Sveriges absolut mest underskattade låtar. Det är en sån där låt som ALLA borde ha hört och det är en sån där låt som det är väldigt svårt att inte bli om inte väldigt så i alla fall lite kär i. Den är fantastisk helt enkelt.


Kära Skåne

Tack för att du hälsar mig välkommen tillbaka med storm och piskande regn. Jag har verkligen längtat efter detta och det känns extra bra eftersom jag lämnade Borlänge i vinterskrud igår morse. Härliga Januari och härliga Skåne vad vore jag utan er? Förutom iklädd en aning torrare kläder. 

Packa packa packa

..för imorrn bär det av till Skåneland igen. Kluvna känslor som alltid, nästa gång jag kommer hem blir till påsk och även om jag vet att tiden går fort känns det som en kortare evighet..

Pratade med A igår. Fyra grader varmt i Malmö. Vi hade elva grader kallt. Det är ju nästan löjligt.

En sak till..

.. glömde Timbuktukonserten när jag skrev vilka spelningar som var bäst i år! Den måste också nämnas. AF-borgen i Lund i november. Riktigt riktigt bra!

Igår var vi hos farmor och åt, för en gångs skull var jag smat nog att låta bli att äta något annat än frukost innan. Förrätt, varmrätt, efterrätt + kaffe med paj. Ja, ni fattar.. Man rullar nerför trappan när det är dags att gå hem.

Jag måste också berätta att jag har fått tummen ur och har nu sett dom 3 första Twilightfilmerna trots att jag varit väldigt skeptisk. Låt mig säga såhär: Jag är inte längre skeptisk.. Måste se 4an snart också.. ;)

Kom på..

att jag glömde en sak på min lista, på "största musikaliska upptäkten". Lana Del Rey, som sagt, säga vad man vill om henne som person, eller kanske snarare om hennes utseende, (det är i dock ntressant att hon har gjort som hon har gjort när hon i själva verket var vackrare innan...) men till saken: Musiken är ju fantastiskt bra och kanske framförallt hennes röst och det är det som spelar någon roll i det stora hela.




Datorfri dag, träning och hästar

Igår så mycket som petade jag inte på datorn, det var rätt skönt måste jag säga..

 I måndags var jag och mamma på friskis på "Rune Stefanz". Jag ska villigt erkänna att jag var minst sagt skeptisk trots att både Rune och Stefan är asbra ledare, men träna till dansbandsmusik?.. Jag vet inte jag.. MEN när det körde igång ändrades mitt attityd ganska snabbt, det var asbra musik (inget dansband alls) och asbra rörelser, jag bestämde mig snabbt för att "nu jävlar ska här tas i!" och herregud! Jag höll på att smälla av, jag svettades så mycket att det rann och det blev blöta pölar på golvet efter mina knän när vi stretchade. Så sjukt skönt efteråt! :)

Igår var jag i stallet, red Zopran, Easter och Olle. Dom är så himla olika dom där pållarna och därför är det lite extra roligt!

Dagens låt:

Hittade en gammal lista..

-En sån där "året-som-gått-lista". Tänkte det kan vara kul att fylla i, för min egen del, för att minnas allt som hänt.. :)

Here we go!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Var i Kroatien och Sloveninen,åkte genom Alperna, -otroligt vackert! 
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag tror inte jag hade några..
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Inte någon av de jag umgås med.
4. Dog någon som stod dig nära? Ja, både Corelli och Håkan. <3
5. Vilka länder besökte du? Kroatien, Slovenien, Danmark.
6. Är det något du saknat år 2011 som du vill ha år 2012? Nje.. Mer tid?
7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas? 9 juli & 22-24 Juli
8. Vad var din största framgång 2011? Att jag är jag igen. Att jag överlag har varit lycklig. Att jag har haft stunder när jag nästan har spruckit av lycka. Sista redovisningen i skolan var också en framgång.
9. Största misstaget? Gjorde nog inga stora misstag.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Bortsett från den mystiska smärtan i benen i somras, nope.
11. Bästa köpet? Mando Diao's Above and Beyond, MTV Unplugged, helt otrolig!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Hmm, resor antagligen.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Massa saker men toppen var helt klart när jag vann Roxette-resan!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011? The Lazy song med Bruna Mars, Vill du ligga med mig med Eric Amarillo, Listen to your heart med Roxette, Gloria & No more tears med Mando Diao. 
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? GLADARE!
16. Vad önskar du att du gjort mer? Kan inte komma på något.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Jobbat, men jag hade ju inte velat vara utan pengarna.. ;)
18. Hur tillbringade du julen? Med släkten.
19. Blev du kär i år? I någon person? Nej. Men i massa andra saker, musik och annat som är viktigt. ;)
20. Favoritprogram på TV? TV?
21. Bästa boken du läste i år? Små citroner gula.
22. Största musikaliska upptäckten? Mando Diao, dom har ju alltid varit fantastiskt bra men jag har missat endel ska jag villigt erkänna.. Lykke Li, -samma där. Lana del Rey, säga vad man vill om henne som person, men musiken är ju otroligt bra!
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Vad fick jag när jag fyllde år? Pinsamt...
25. Något du önskade dig men inte fick? En ny dator och nytt objektiv, .dock halvt på skämt så jag blev knappast besviken.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2011? Var i skolan, flamsade och åt alldeles för mkt kladdkaka med Anna.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år (ännu) bättre? Hmm.. Ja, att all den gamla skiten kunde städas bort, men utifrån förutsättningarna har det här året varit över förväntningarna och så fantastiskt bra så jag vet inte hur det skulle kunnat vara bättre!
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2011? Klädmässigt? Väldigt mycket jag? Kan man svara så?
29. Vad fick dig att må bra? Mamma, Cissi, fina vänner, underbara hästar, massa massa musik!
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Haha, ja du.. ;)
31. Vem saknade du? Jag får ju lov att sakna dom flesta med jämna mellanrum eftersom  det är så långt ifrån hemma och hemma..
32. Bästa konserten?  Om jag måste välja en så får det nog trots halvkasst ljud bli Roxette i Köpenhamn. Men även Göteborg och Stockholm var underbara! Sen finns det ju en hel rad andra; Lykke Li på P&L, som förövrigt hade den snyggaste scenografin i kombination med kläder jag någonsin har sett. Mando Diao's "akustiska" spelning på P&L, -fantastisk! The Ark & Dalasinfoniettan på P&L, -Magiskt! (Malmö kom inte i närheten..), 30 seconds to mars på P&L var inte heller helt fel..
33. Bästa resan? Trots att Kroatien-Slovenien var skitbra så finns det INGENTING som kan mäta sig med Roxette-resan! Det var bland det bästa jag varit med om! Vill bara uppleva sommaren 2011 på repeat. :)

Gott nytt år!

2011 är över och har som jag tidigare nämnt varit helt fantastiskt! Nu är det bara att hoppas att 2012 kan bli lika bra, även om det blir svårt.. Jag ska berätta mer om varför imorrn, men jag ska snart åka och jobba så jag hinner inte nu.

Gårdagskvällen tillbringade jag i Dala-Floda på Fredriksbergs Herrgård med goda vänner och nya bekantskaper. Det blev 3-rätters middag, champange, fyrverkerier och allt annat som hör till en riktigt bra nyårsafton. Nu vräker snön ner utanför fönstret och det har på bara ca 3 timmar kommit åtminstone 5 cm. :) Bra start på nya året?
-Ooo JA! :)


RSS 2.0