Träningsvärk.. -Överallt!

Igår blev det en riktig genomkörare må jag säga! Först mockning och ett lättare dressyrpass (iaf för Zopran, jag var en aningens svettig kan jag meddela..). Det var länge sen jag red Zopran och han har verkligen blivit superfin! Han ver en riktig fröjd att rida, ordentligt frammåt och ett bra stöd på bettet, han trampade på ordentligt och jobbar igenom kroppen. Duktiga Zopan och duktiga duktiga Emma! :)

Efter stallet blev det friskis med mamma. I och för sig var det bara ett vanligt medelpass, men om man tar i ordentligt blir det riktigt jobbigt ändå. Nu sitter jag i soffan med träningsvärk mest överallt, men inte brutalt, bara sådär härligt så att man känner att man har gjort något vettigt.. ;) 

Dagens låt:
Jag kan inte låta bli att älska den här låten, den är fantastisk!

Skogen & sjön

I tisdags var jag ute på promenad i skogen, jag behövde rensa tankarna så jag tog min kamera och gick på långpromenad runt sjön, min favvolöprunda. Det var skönt att vandra omkring där i min ensamhet, bara kameran, alla djuren och jag. Stormen som var på juldagen hade fällt massa träd så att de låg som ett enda stort plockepinn på vissa ställen, man fick både klättra, huka sig och ta omvägar för att kunna ta sig fram.. Igår tog jag mig ut i skogen åt andra hållet. Jag gick upp till Mellsta, ner längs älven och sedan upp i skogen på andra sidan vägen. Jag har aldrig gått där innan och kom på hur korkat det var att gå den vägen när det började bli riktigt mörk, sådär mörkt att man inte riktigt såg var man gick. Jag kunde bara hoppas att jag var ensam.. Men men, förutom en borttappad reflex så gick allt fint. Efter drygt 1,5 timme var jag hemma igen med rosiga kinder, barr i håret och snö i skorna.

Jag är så glad att mamma bor där hon bor, att ha 100 meter till skogen och 800 m till sjön är verkligen en lyx som är ganska få förunnat. Närheten till skog är verkligen en av de saker som jag saknar mest när jag är i Skåne..





På tur med systeryster!

Idag åkte jag och syster på roadtrip. Först åkte vi till Strömsholm för att lämna in Cissis sadel till försäljning där vi också lunchade på Markan, -tacopaj och festis. Mums! Efter Strömsholm åkte vi och hälsade på Cissis (våran) gamla häst Digge som numera bor mellan Västerås och Sala. Han har hunnit bli 20 år och verkar ha det toppen hos sina nya ägare och sin fjordingkompis Pepsi! Väldigt roligt att se att han mår så bra! :) Påväg hem blev det en sväng till Vika Strand ridhus för att titta på en fin häst, med andra ord blev det en väldigt hästig, bilig och trevlig dag!








Så trött på den här skiten!

Jag orkar inte spela den jävla teatern mer! Jag orkar inte anstränga mig för att saker ska bli bra, när responsen är lika med noll. Jag orkar inte att höra att saker är vårt fel. Det finns två problem i mitt liv och jag orkar inte ha dem där mer! 
Jag pallar inte mer av det där nu. Enough is enough.

Jag har skitit i det så länge nu, det här året har varit det absolut bästa på länge och det kommer omöjligt att förändras. Det har hänt saker i år som utan tvekan är bland de bästa i mitt liv, jag har stundtals varit så lycklig att det nästan har bubblat över inom mig vilket innan sommaren kändes som något som inte skulle kunna kännas igen. Jag har människor i mitt liv som jag aldrig vill ska försvinna men jag har också människor där som jag bara vill få bort, sudda ut, radera och glömma. 

Jag känner bara att det här var droppen, jag önskar att jag bara kunde säga att det var slutet på en lång historia, men det är svårt. 

Föreställningen får läggas ner nu. Den kommer alltid vara skriven i historieböckerna men scenen måste lämnas över för nya händelser.

Det räcker nu. Det är inte värt det.


Vi fick finbesök



Två ekorrar trängdes med fåglarna vid maten, dom var kanske extra hungriga efter stormen..

Mysig julafton!

Hade en riktigt mysig julafton igår! God mat, en hel hög med nära och kära, söt hund, otroligt fin julgran, gnistrande snö och fina klappar, inte mycket som fattades för att vara en perekt julafton må jag säga. :)

Ikväll blir det utgång på "hela huset" vilket ska bli riktigt skoj men innan dess blir det kalas hos kusin Linus som fyller 17.

Grattis Linus! :)



Dan före dopparedan

Har haft en mysig dag med mamma och med besök hos sötaste mormor. Nu sitter jag i soffan framför Bingolottos uppesittarkväll, granen är klädd, paketen inslagna och skinkan provsmakad. Jag längtar verkligen till imorrn och allra mest längtar jag tills Cissi och mamma får öppna julklapparna dom ska få. Är man gammal då? -När man längtar mer efter att få se andra öppna julklapparna man ger dem än att öppna sina egna?

TV-tips för imorrn: kl. 00.20 på svt2 sänds Mando Diao's MTV-unpluggedkonsert från förra året.


Dalarna <3

Nu är jag hemma i ett snöigt, vackert Borlänge. Har varit utan internet i Stockholm, eller ja, jag hade på Carros mobil, men  därifrån orkade jag inte blogga. Hur som har jag haft tre underbara dagar i den stora staden. Bland annat fick Carro fria händer vad gällande mitt hår och det blev verkligen asbra! Carro, -du är bäst! I måndags var vi ute, det var roligt och... eum intressant. Bland annat träffade vi en kille som jag växte upp med, hans mamma var dagmamma till mig. Otroligt roligt! Annars har jag fotat och handlat lite julklappar och lite annat smått och gott! Bland annat gick jag in på "Bengans" (skivbutiken på drottninggatan) och kom givetvis ut med två skivor påsen. Sugerplum fairy's "Young and Armed" och Lykke Li´s "Wounded Ryhmes". Jag är hopplös.

Igår anlände jag till Borlänge kl. 11.08. Jag har redan hunnit med massa saker och jag är så glad att vara hemma! :)

Ha en bra dag alla!

På väg

Sitter på tåget till Stockholm och världens absolut bästa Carro! Längtar som en galning tills jag är framme! Vi ska hitta på massa skojiga och knasiga saker.
På onsdag bär det sedan av hem till vackra dalarna, jag hoppas att det har kommit massa snö tills dess! Det är så roligt för jag lämnade Lund där det inte fanns minsta tillstymmelse till något vitt, men i Hässleholm var det lite liite snö och sen dess har det bara blivit mer och mer ju högre upp man kommer! -Så himla glad tjej! :)


Tuff vecka

Sorry att jag har varit lite frånvarande senaste veckan. Vi hade redoisning på vårt projekt igår så det har varit MASSA jobb. Igår totaldäckade jag vid 21 och vaknade först kl 10 idag efter att ha varit vaken i 38 timmar utan sömn.. Jag tror att mina 13 timmars sömn var befogade!

Redovisningen gick jättebra, jag och Anna har ritat ett dagis och fick fantastiskt bra kritik, vi är mer än nöjda! Jag tror att det var den bästa under hela utbildningen so far. :)
Lägger upp bilder sen, nu måste fortsätta här hemma eftersom mitt tåg går imorrn bitti och jag ska hinna tvätta, stryka, damsuga, packa och plugga lite innan dess. Och just det! Sova också! ;)


Myssöndag

Igår var några från skolan här på lite adventsmys. Eftersom vi hade 4 olika glöggsorter så blev det glöggprovning med tilltugg i form av pepparkakor, ädelost, digestivekex, färskost, brie, hembakade saffransskorpor, glöggbollar och knäck. Allt gott toppades med julmusik, massa tända ljus och underbara människor, mycket bättre kan inte en tredje advent vara!



Dagens låt är så bra att man nästan dör! Man smälter inombords och dör lite grann, men bara lite och på ett väldans fint sätt.

In Berlin

..med Sugarplum Fairy får bli dagens låt. Så oerhört bra!

 


Duktig eller bara galen?

Igår var jag en sjukligt ambitiös människa. Jag klev upp 05.30 och kollade på gårdagens avsnitt av julkalendern och åt frukost innan jag satte mig på cykeln i stormen och cyklade till simhallen och simmade i 50 minuter. Efter det cyklade jag och hämtade bilen som var på verkstaden, handlade lite och körde hem för att lämna maten, ta ut hästarna och cykla till bussen. Det blev lite stressigt så när jag kom fram till bussen precis i tid så kom jag på att jag hade glömt ställa in grejerna i kylen! Inte kul eftersom jag hade haft den sjukaste medvinden påväg dit, men vad gör man? Det var bara att cykla hem i motvinden (det kändes ungefär som om jag cyklade genom en vägg gjord av skumgummi..) sedan in med maten och tillbaka de 2,5 kilometrarna till bussen.. :/ Sedan blev det skola i ca 6 timmar och promenad ner till stan (ca:2 km) för att uträtta lite ärenden innan det bar av hemåt igen. Väl hemma städade jag och rensade bland mina plastburkar innan Josse kom och kollade på Idol. Nice fredag? Ja, jag fick iaf mycket gjort och en hel del motion.. 1,2 mil på cykel, 2 km promenad och 50 minuter simning. Jag har sjukaste träningsverken i mina knän efter simningen!! Sjukt konstigt men helt sant..

Roligaste klippet på länge!

Jag bryter ihop och dör nästan av skratt! Jag har sett det här klippet fyra gånger idag och har skrattat lika mycket varje gång!



Om ni inte orkar kolla på hela (hur man nu inte kan vilja det?!) kan ni kolla mellan 3:00 och 6:45. -Så FRUKTANSVÄRT roligt!

Hem och springa?

Ja, jag får faktiskt ta mig ut idag! Jag är jättetrött, för trots att jag har sovit för lite på sistone så känns det som om jag har drömt hela natten.. Jättemärkligt eftersom jag, om jag drömmer överhuvudtaget, bara brukar drömma på morgonen och om jag är helt utsövd. Det som gör det ännu märkligare är att jag kommer ihåg nästan allt i drömmen, med andra ord kan jag inte ha sovit särskilt djupt.. Jaja, hur som helst känns det som om det är idé att pallra mig hem, ta en springtur och sedan sova. Lite plugg också om jag hinner.

Så får det bli!
 
Behöver ni peppning när ni springer? Detta är typ bästa springlåten som finns!
 


Effektiv dag, - love it!

Jag har en sån där effektiv dag idag och jag älskar det! Jag har diskat, städat lite, varit och handlat samt pluggat so far.
Denna andra advent bjuder skåne på växlande molnighet, (normal) blåst och ca 4 grader varmt. -Ingen snö i sikte alltså men jag känner mig ändå rätt nöjd med dagens prognos efter gårdagens JÄTTEblåsiga och JÄTTEregninga väder. Och ska jag vara ärlig så är jag rätt glad att det inte är snö än. Jag uppskattar inte riktigt snön i skåne, det är mest halt och massa drivor över vägarna. Det enda positiva är ju att det blir ljusare, men det är inte alltid som den effekten uppnås heller då det oftast är kalt mella drivorna då det blåser så mycket. Med andra ord kan snön gärna dröja lite till om jag får välja.

Nu ska jag återvända till mitt tekniska snitt..


For my amazing sister


Avsnitt som gillas



Musikguiden i P3 har just nu en programserie som heter "Livet är en fest" som handlar om den svenska musikhistorien. Avsnitt 25 heter "Halmstads pärlor" och ja, ni kan ju gissa vad det handlar om. Om ni har lite tid över så lyssna, det är både intressant och roligt. Bl.a. har dom letat fram ett klipp från första gången Per Gessle och Mats "MP" Persson var med i radion. Samtidigt som jag sitter och skrattar för mig själv så slår det mig vad det är som är Pers storhet och hur starka melodier han skriver. Jag tycker att det har en tendens att glömmas bort vilken skicklig låtskrivare han är. Det är inte för inte han har kunnat hänga kvar i branchens elit i över 30 år. Och lyssnar man på hits somt.ex. "När alla vännerna gått hem", "The Look", "Listen To Your Heart", "It Must Haver Been Love", Tycker Om När Du Tar På Mig"och Här Kommer Alla Känslorna" så går det ju inte att förneka. Men sen finns också dom där låtarna som inte är så välkända men ack så bra och ack så genialiska. Jag ska lägga upp några allt eftersom så kommer ni att förstå vad jag menar.


Hälsosamt att må dåligt...

Jag kan verkligen inte småäta, speciellt inte onyttiga saker, jag får apont i magen. Och speciellt när jag sitter i skolan och inte rör på mig, det funkar absolut inte! Nu får det vara slut med det! Det är iof inte så ofta det händer, men det spelar ingen roll. Så ovärt!

Btw här är Mando Diaos nya video till deras jullåt "Christmas Could Have Been Good".


Alldeles för trött för detta..

... Men en  låt ska jag väl kunna bjuda på i alla fall!

Dagens får bli Lykke li, -bara för att hon är så sjukt cool och för att låten är så sjukt nice! Klippet är från när hon gästade  Jimmy Fallon i mars i år. Sjukt snygg är hon också.


RSS 2.0