Idol

Herregud vad Geir sjunger bra!!! Det finns inte ens ord som kan beskriva det! Och Olle är ju lite söt, så skön kille. :P

Jag har funderat över en sak: Varför sover man aldrig så skönt som när man somnar på en föreläsning? Det är verkligen jättemärkligt..


Höst

Det börjar bli kyligt på mornarna nu. Eller ja, allt är ju relativt men i morse var det 7 grader, så det gäller att man klär sig ordentligt när man ska cykla.

Jag lägger in en bild från en mysig sommarkväll på söta kusin Linus och hans ponny Tusse.


Prestationsångest

Gaaaah! Ge mig bra idéer, snälla! Låt dem bara dyka upp, som ett regn från en klarblå himmel. Please?


Design

Nu har vi börjat designa våra möbler. Superkul! Den stora frågan är bara stol eller lampa, lampa eller stol?

Idag tog jag mig tid att rida efter skolan och det gick uuuunderbart bra!! Charlie har blivit så enormt fin! Från att ha varit  stum och stark (i munnen) i en och samma "form" är han nu både mjuk, följsam och elastisk. Givetvis ska han bli ännu starkare, men skillnaden mot för knappt ett år sen är enorm! Det är underbart att kunna korta och länga, höja och sänka och flytta för båda skänklarna med minimala hjälper. Man får dock jobba honom i kortare intervaller och variera formen mycket eftersom han inte orkar annars, men han är enormt lättlärd och väldigt positiv! Eftersom det har hänt så pass mycket måste jag ju ha gjort nåt rätt. Kan ju inte vara helt värdelös på det där med hästar i alla fall. :)

Sov så gott, I will! :)


Låång vecka. Nu igen!

Vilken vecka det har varit! Tidiga morna och sena kvällar, inte bra. I fredags var det dags för bedömning av veckans hårda hårda arbete och det gick faktiskt bra. Fick skippa mitt berg jag hade tänkt bygga in huset i, men det gör inget.

Igår var en riktigt bra dag. Först gick jag upp, åkte till stallet och släppte ut hästarna sedan åkte jag iväg med Sara på hopptävling. Hon red både Loppan och Emmas häst Honung vilket gick riktigt bra. Det var också allsvenskan och jag hejade givetvis på Flyinge som kom på 4:e plats i första omgången. :)
Efter tävlingen var jag in och fikade med Sara och sedan på kvällen var jag bjuden på middag hos världens bästa Anna och hennes familj. UNDERBART gott!!! :) Efter maten åkte vi in till Malmö på gallerinatten och kollade på lite utställningar. Många var förvånansvärt bra och det blev ett finfint avslut på en finfin dag!

Affären nästa!

Ciao


:S

Vaknade av att min hyresvärd/granne ringde och sa att dom har ett vattenfyllt vardagsrum. Det ser ut som att ett rör eller nåt har gått sönder i min del av huset. Jättekul. Verkligen.

Val 2010

Hello!

Jag hoppas att alla röstade igår! Mycket viktigt! Nu blev kanske inte resultatet som vi ville, men röstade man har man i alla fall gjort det man kunnat. Nu hoppas jag med många fler att SD inte får någon makt trots att de kommit in i riksdagen.
Jag visste inte hur illa det var för några dagar sen, men nu har jag insett vad de står för, och säga vad man vill om invandringspolitiken, men det SD står för är INGENTING som har i en riksdag att göra över huvudtaget.

Ska man ändå vara positiv så kan man som sagt hoppas att MP väljer att samarbeta med Alliansen så att SD blir utan inflytande. DOCK kanske detta gör att debatten om invandrings- och integrationsfrågorna tas upp på allvar, för trots allt ska väl vi alla erkänna att det finns en hel del brister på den fronten.

Jag blir irriterad när de Röd-gröna skyller SD's plats i riksdagen på Alliansen. " Det är ju intressant att SD kom in i riksdagen nu, efter 4 år av blått styre.." som de uttryckte sig. Och jag och Anna har gjort en mycket intressant upptäckt när vi har klickat runt bland lite olika valdistrikt: -SD har i de absolut flesta fall fått flest röster i de distrikt där S fått väldigt många röster och färre röster där M är mer populära.... Bara en liten notis.

Så, nu har jag fått skriva av mig lite. Politik är ju knappast vanligt förekommande på den här bloggen. ;)

Natti

Gasque och 3-årskalas

Igår var det nollegasque, 4 rätter och ett glödande dansgolv. Detta innebar klackar och finklänning på vilket jag älskar! Natten blev lång och riktigt rolig och kvällens meny såg ut så här:

-Baconinlindade dadlar med chevrécréme

-Smördegsmedaljonger med kantarellstuvning

-Lammfilet med kokta rotfrukter och rödvinsås

-Frysta citronhalvor (urgröpta) med vaniljglass, citronsås och chokladsås

Allt var helt underbart. Förrätt nr 2 och efterrätten hade jag kunnat äta ihjäl mig på!

Idag har jag haft en riktig Olivia-dag. Vaknade vid 10.30 då det blev lite *host* sent igår. Vid 12 gick jag och hämtade Olivia för att gå ut i stallet och gå en sväng (rida för Olivias del) med Dunder. Kl. 14 var det dags att fira den lilla damens treårsdag som ägde rum i onsdags. Det bjöds på både hemmagjorda smårgåstårtor och gräddtårtor. MUMS! Världens sötaste Olivia fick givetvis massor av paket. Av mig fick hon en smörgåslåda och vattenflaska med Nicke nyfiken samt ett par ridvantar.

Nu ska jag knapra vidare på mina morötter och njuta av min hemmagjorda guacemole. :)




Från Gasquen


Sötaste födelsedagsbarnet



Full fart

Det är full  fart i skolan, igår kom jag hem kl. 22, men vet ni? Det var faktiskt jätteroligt igår! Jag kände mig enormt kreativ och tecknade så pennan glödde. Äntligen! Jag har saknat den känslan i flera år.

Imorgon bär det av till Louisiana (konstmuseum) i Danmark. Jag har aldrig varit där så det ska bli mycket intressant. :)

Nu ska jag fortsätta titta på utfrågningen av alliansen och sedan krypa ner under täcket.

Nattelinatt

Äntligen ledig!

Äntligen äntligen har jag en ledig dag! Jag har varit i skolan måndag till lördag så nu vill jag bara vara hemma även om det är Regatta (nollningsgrej) idag. Handla, städa, städa bilen och rida står på dagens schema, men än så länge har jag bara slappat..

Ska sätta igång nu.

Ciao


Bussen bak på cykeln

"Hej! Jag tänkte bara fråga, för jag har sett att det brukar hänga bussar bak på cyklarna..."

 Ibland är man inte helt fokuserad.


Lång dag

I morse gick jag upp 05.45 och åkte till stallet för att släppa ut Charlie och Cassique, sedan bar det av till skolan varifrån jag kom hem igen vid 18.30 (väldigt tidigt eftersom vår lärare helt allvarligt hade tänkt att vi skulle jobba HELA natten både i natt och imorgon natt...). Efter skolan åkte jag tillbaka till stallet och red en stund vilket gick bra. Glad häst =glad Fredrika.

Det är mysigt att gå ut riktigt tidigt och se dagens första solstrålar. Ingen annan tid på dygnet är det så vackert ljus som då, bara ett tips. ;)


RSS 2.0