Att man är uppväxt i Sverige betyder ju inte nödvändigtvis att man kan prata svenska. Eller?

En vän till mig (inga namn nämnda..) sa till mig idag: " Var är skortstenet?" Jag rättade givetvis med: "SkorsteneN menar du?". Svaret blev: "Näe, ett skorsten heter det ju!" "Hahaha så du säger ETT sten och inte EN sten också då eller?" Efter att ha googlat och frågat fyra andra personer så insåg ju personen i fråga att jag hade rätt. Att folk säger ett choklad (vilket är fel enligt mig) kan jag acceptera, det är ändå vanligt förekommande, men ETT SKORSTEN?? Nej, den går inte hem.. ;)

Var ut på en springtur för en stund sen och nu har jag ätit och sitter och kollar på "bonde söker fru".  Ska lägga mig tidigt idag, jag är så fruktansvärt trött.



Portfolio-fix

Idag hade jag handledningssamtal nummer två (av tre) i portföljkursen jag läser. Satt uppe sent igår för att göra klart så jag är vansinnigt trött idag, hade tänkt springa men jag la ner.. Samtalet gick hur som helst jättebra, även om jag inte var riktigt klar. Jag och Anna hade också handledarsamtal på projeket vi håller på med och det gick bra det med så det finns inte mycket att klaga på idag. :)

Song of the day:
Placebo - Song To Say Goodbye
Fantastisk men sorglig video och en bra låt!

Hög tid att sova

Förhoppningsvis lugnar stormen ner sig snart.. Nästan hela dagen har gått åt till att hjälpa till ute i stallet och förstärka de tak som fortfarande satt kvar. Vi kände att det var meningslöst att sätta upp det som redan blåst av.. Det blåser ruggigt mycket ute fortfarande, men jag tror att det har börjat avta lite. Skönt! Vill helst inte ha ett träd in genom taket i natt.

Song of the day:

Jennie Abrahamson - Wolf Hour


Awsome!

Blåsigt värre

Igår var det småblåsigt, men gasnka vindstilla, tills när det helt plötsligt , som från ingenstans började blåsa helt sjukt mycket på kvällen. I 20 minuter var det full storm med spöregn, åska och blixtar (I slutet av november!!). Sen gick det över lika snabbt som det kom och lugnade ner sig till normal skåneblåst. När Sara kom ut och skulle fodra hästarna imorse insåg hon dock det roliga faktum att taket hade blåst av uteboxarna som hästarna står i. Som tur är har ingen blivit skadad, men alla skruvar i taket har släppt + att en slana och stolparna som gick från taket ner i marken har knäckts. Det är läskigt vilka krafter det blir när det blåser här alltså. Sara kom in från en ridtur ca 30 min innan det hände, det var ju tur att hon inte red fortfarande..


Fördelen med att bo på landet

Man kan ställa sig på en åker och skrika som f*n när man är riktigt förbannad. Ja, jag är förbannad, och ja, jag har stått på en åker och skrikit. Det var fruktansvärt skönt!

Punkt.

Springtur med Gessle

Jag förstår inte hur man kan springa utan musik i öronen! Idag fick Gessle stå för sällskapet och peppningen. Bäst är det att springa till riktiga upptempolåtar, men det beror lite på humöret också. Ibland kan det bara skönt att springa till lugnare låtar, det är lite olika. Men som sagt powerpop eller rock är ju det bästa.. :)

Hört att Kalle Moreaus ska vara julvärd i år? Kan nog bli bra tror jag.

Dagens låt:

Boxtops - The Letter 


Love it!


På tur med Loppan och vuxenpoäng till mig!

Jag har insett att det inte låter helt normalt att "gå på promenad med Loppan", "Borsta Loppan", "Hoppa med Loppan". Jag tänker ju inte på det själv eftersom jag är så van vid hennes namn och därav är det för mig helt självklart, men efter ett antal påpekanden vill jag förtydliga en gång för alla: Loppan är en HÄST. Egentligen heter hon Valere men av någon anledning har hon fått smeknamnet Loppan, antagligen för att hon är liten som en loppa och dessutom hoppar som en.. Hur som helst har jag ridit idag, det blev bara en skrittur då hon har en rätt hård vecka i övrigt. Myspys. :)

I övrigt är jag numera officiellt bilägare och har tecknat bilförsäkring för första gången helt ensam. Vuxenpoäng till mig!

TACK NIKLAS!


Loppan och Sara på hopptävling i Malmö

Inte övertygad..

Förra veckan fick jag veta att skivbolaget Universal har fått klartecken att köpa upp EMI. Jag gillar inte riktigt idén av flera anledningar.. Bl.a. gillar jag inte det faktum att Universal antagligen är det skivbolag som producerar flest nya artister. Problemet är just att dte är artister som är en framtagen produkt, som t.ex. Idoler. Det genuina med musik har försvunnit någonstans längs vägen när det kommer till den här sidan av branschen. Ett annat problem jag har med affären är att Universal får ta över alla EMIs skivkontrakt, bl.a. med artister som Madonna, Lady Gaga, Roxette, Rihanna och många fler. Detta kommer att leda till att Universal helt ohotat kommer att kontrollera stora delar av världsmarknaden med ca 40%. Innan har man talat om "The Big Four" bestående av Universal Music Group, Sony Music Entertainment, EMI Music och Warner Music Group som tillsammans har kontrollerat drygt 70 % av världmarknaden. Ja, ni förstår vad som händer med konkurrensen när det största bolaget köper upp ett av sina konkurrentbolag..
Dessutom är det tråkigt av rent historiska skäl eftersom EMI är världens äldsta skivbolag och har haft artister som The Beatles, Elvis Presley, The Beachboys, Pink Floyd, Frank Sinatra, Sex Pistols, David Bowie, Queen, R.E.M m.fl. m.fl.
Av vad jag har förstått är det givetvis EMIs skivkontrakt som Universal vill åt och tänker sälja av delar av boleget på annat håll.. Det är ju dock fullt förståeligt att de är intresserade av det, trist men sant.. Det blir intressant att se vad som händer. Jag dömer inte,  jag är bara lite kritisk.




Så segt att åka buss

Men bilen måste ombesiktigas och ska in på verkstaden på fredag, så vad gör man. Måste byta styrlederna och ett hjullager, men jaja bara att gilla läget! Idag drog vi över lite i skolan och jag var inte hemma förrän halv sju, hatar det när jag kunnat vara hemma före sex..

Igår insåg jag att jag nog aldrig mer har rätt att gnälla på att Anna inte har någon koll på sin styrka, först spräckte jag botten på en burk när jag diskade och sedan knäckte jag moppskaftet på mitten.. Hmm..

På tal om något helt annat så har Mando diao släppt en julsingel, låten är tydligen gammal men har inte spelats in förrän nu. Har inte den "riktiga" versionen så att jag kan publicera den, bara en gammal live-unplugged-version från youtube men ni lär väl höra den riktiga tids nog ändå.


Lyckades inte helt. Men nästan.

Jag hann inte riktigt med allt jag hade tänkte idag, men maten blev handlad på både Willys och Citygross, cykeln blev motionerad, lägenheten blev grundligt städad, veckans lunch blev lagad, tvätten tvättad och sängkläderna bytta. Sitter och myser i soffan framför Beck, precis som man ska på söndag kväll! :)

Detta är verkligen den sötaste videon nånsin!

Dags att kicka igång dagen kanske?

Idag ska jag vara sjukt effektiv. Inga ursäkter, inga undanflykter!

Igår kväll kände jag att jag ville kolla på film och med tanke på det högst beistfällande utbudet både på TV och i min filmsamling så fick det bli en favorit i repris. -För tredje gången på ett år.. Tittade på "Remember me" och grät lika mycket som tidigare gånger, trots att jag givetvis vet exakt vad som kommer att hända. Förutom att filmen är fantastisk känslomässigt är den dessutom bra filmad, det finns ett antal sekvenser som är helt otroligt snygga.

Jag vet att jag är nördig, but that's who I am! ;)

Känner mig rätt duktig

I morse var jag till Malmö och fixade en bättre begagnad ruta till bilen. ÄNTLIGEN! Så skönt det ska bli att få i den igen efter att ha varit utan i typ ett år.

Jag fattar inte att jag är så vansinnigt trött, jag kom nyss hem, var på sektionsårsmöte i skolan och sedan hängde kvar ett tag medan dom andra förfestade. Nu sitter jag i soffan helt förslappad och orkar inte ens duscha så att jag kan gå och lägga mig.. Helt knäppt med tanke på att jag har sovit jättebra de senaste nätterna, men jag antar att det bara är att se till att fortsätta sova bra så lär det väl bli bättre.


Utsövd

Igår gick jag och la mig kl 21. 30, så offantligt skönt! Sov till klockan 7 imorse och gick upp pigg och utvilad, det är inte varje dag det händer. Att jag dessutom hann springa en vända igår gjorde inte saken sämre. :)

Nu sitter jag med illustrator och gör klart ett diagram till vårt projekt.


Från Hotel Tylösand i somras.

Dags för kalender igen

Jag MÅSTE verkligen se til att börja använda min kalender igen. Jag var jätteduktig under hela högstadiet och hela gymnasiet. I början av denna terminen skärpte jag till mig igen och var riktigt duktig men har kommit av mig nu.. Det håller verkligen inte, känns so om jag har noll koll!

En viktig sak som jag kom ihåg var att kursregistrera mig och välja studio till våren och nu är det gjort! Jag vet inte om jag har gjort rätt val, men jag hoppas det..


Så vad hände igår?

Efter ett antal informativa (?) sms om klädsel och matintag under dagen mötte jag upp Anna och Tobbe utanför domkyrkan i Lund. Stegen styrdes sedan mot AF-borgen och då kom jag på vad det var dom hade planerat som förklarade "ha inte klackar, fast du kan ha klackar, men du vill nog ha lite mer promenadvänliga skor", "Inomhuskläder"(i komination med promenadvänliga skor??), "lite snyggare än vanligt, men vi ska ju inte göra något speciellt" osv.. Vi skulle på konsert! Timbuktu spelade och det var sjukt bra! Efteråt gick vi till "Viggos", en hamburgerrestaurang med hemmagjorda hamburgare i huuur många varianter som helst. Dyrare än snabbmatsställena, men sååå mycket mer värt!

Sjukt bra kväll!
Tack snyggos! :)


Ledsamt

Den stora anledningen till att jag bara la upp låten (utan video) till Video Games är att jag ville att ni skulle lyssa på den utan fördomar, för den är otroligt bra. Lana del Rey är dock.. Hur ska man säga? Hon var ju enligt mig både vackrare och trovärdigare för några år sedan, innan hon fick enorma läppar och slutade le.
Hon framstår som en Indie artist trots att hon ligger under ett storbolag och man vet inte vad som är på riktigt och vad som inte är det. Någonstans tycker jag väldigt synd om henne, vet inte varför, för jag antar att hon själv bestämmer vad hon t.ex. gör med sin kropp men jag tycker att det är synd att dagens samhälle ser ut som det gör och att folk tror att man måste se ut på ett speciellt sätt för att bli något. Framförallt tycker jag att det känns som att det förstör hennes trovärdighet som artist och att det i sin tur gör att folk glömmer bort att hon besitter en enorm talang och en otrolig röst..

Trist men sant.

Nu ska jag skriva klart lite referat, sen ut och rida en sväng, efter det tvätta bilen och sist men inte minst pallra mig in till Lund och se vad Anna och Tobbe har hittat på!


Något som skiljer sig från mängden

...som ni bara måste lyssna på!



Video Games med Lana del Rey, en amerikansk sångerska med en otrolig röst.

Förövrigt strålar solen från en klarblå himmel utanför fönstret och jag sitter inne och skriver referat.. :/ Ska ta cykeln och handla lite mat om en stund, sen blir det en springtur innan det blir mörkt. Referaten får jag göra klart när solen gått ner!

Arbetsmyror

Mando diao har inte bara sin svenska skiva som ska släppas nästa år, dom har tydligen TRE färdiga skivor. Plus det har Gustaf och Björn startat ett nytt band/projekt med hiphop-producenterna Salzar Brothers (från Latin Kings) som producerade deras senaste studioalbum "Give me fire". Konstellationen kallas Caligola och deras första singel låter såhär:



Sjukt bra om ni frågar mig!

Hört den här?

En fantastisk låt som jag alltid gillat men glömt bort. Den hamnade på min Mp3 på gymnasiet och David var den skyldige, vi hade ett ständigt musikkrig och varför hans musik hamnade på min Mp3 vet jag inte. Att han la in den här låten kan jag bara vara glad för. Tack Dave!

Edith Backlund heter artisten och låten heter "True Beliver"






11:11 111111

Jag måste ju vara lika löjlig som alla andra och påpeka för alla som (om någon) har missat det: Klockan är nu 11:11 den 11/11 2011 dvs 11:11 111111. Inget märkvärdigt kanske, men en himla massa ettor...

Själv sitter jag på opponering men slutar kl 12 vilket är riktigt skönt! När jag kommer hem blir det springtur och plugg, sen myskväll framför idol.

Hej 111111!
Hej fredag!

Gårdagen igår och dagen idag

Gårdagen var riktigt bra, gjorde inget speciellt. Hängde med Anna i skolan och hittade på massa bus till tvåorna som var i Berlin, fick paket och kladdkaka (Tack Anna! :)), kände mig överenergisk och stack ut och sprang, hade ett sånt där underbart bra telefonsamtal som får en att le upp till, nej till och med ÖVER öronen och ja det bleb helt enkelt en bra och ganska vanlig ovanlig dag.

Idag har vi haft exkursion i Västra hamnen i Malmö. Synd att jag glömde kameran för det var så fantastiskt fint och solen strålande även om det var riktigt höstiga vindar.

Nu är det fortsatt plugg som gäller!






Varje år denna dag...

...är det bara en låt som gäller! :)


Run run run

Idag invigde jag min nya, fina Craft-träningsjacka som jag fick i present av mamma i helgen. Extremt skönt att komma ut på en springtur och röra på sig och samtidigt få lite frisk luft!

Den 15:e November spelar Roxette på Wembley Arena i London, utsålt. Darren Hayes är förband. Låt mig säga såhär: Det hade varit sjukt coolt att vara där, kvällen kommer antagligen bli helt fantastisk! Heja Rox!


En halvt givande skoldag..

Var så trött idag att jag somnade ett antal gånger på föreläsningarna, inte bra.. Men ändå så värt! :)

Sovdags nu!

 

Hejdå Dalarna, ses till jul!

Har varit hemma på en snabbisit under helgen, kl 13.53 bär det dock av tillbaka mot skåneland med mellanlandning i Stockholm på två timmar. Har fått massa fina presenter och nu gäller det bara att se till att dom får plats i väskan. :)
Sällskap på tåget kommer jag ha av ett helt gäng härliga personer som kommer sjunga för mig hela vägen. -Inte illa va?

Magi

Konserten igår var magisk, -allt var magiskt, roligt och fantastiskt! Att vara där som VIP, -med allt vad det innebär, att se och höra Per vara så grym, taggad och glad, bandet tightare än någonsin och Marie.
-Marie, Marie, Marie. Kan bara säga: Wow! Vilken människa, vilken röst. När hon på sluttonerna till "Listen to your heart" tar i så att hela globen lyfter och som en planet svävar iväg till andra dimensioner, så kan hakan omöjligt göra annat än  att trilla i golvet. Var kommer all kraften ifrån? -Speciellt med tanke på vad hon har varit med om, att hon för bara några år sedan hade 5% chans att överleva. Det är svårt att greppa. Jag kan bara buga och bocka och med största ödmjukhet och respekt vara både tacksam och glad över att hon står på scenen igen (och det med bravur!) och det faktum att jag är en lyckligt lottad människa som får möjlihet att vara där.

Stockholm-Carro-Roxette

Gissa om resten av veckan kommer att bli grym!! :) Sitter på tåget påväg till Stockholm och världens bästa Carro, är framme om lite drygt en timme. LÄNGTAR! :):):) Imorrn blir det nog häng på stan och sedan Globen och Roxette! Life is smiling at me!

RSS 2.0