Paus

Det har blivit en liten paus här på bloggen, jag har ägnat min datortid till att ladda över bilder från kameran, det var ganska många.. ;) I söndags var jag, Anna och Tobbe i Dalby stenbrott och hade picknick och allmänt mysigt. Vi hittade en perfekt plats nedanför en klippa i lä i eftermiddagssolen. En riktigt lyckad eftermiddag med två fantastiska vänner!


Jag


Mys i solen


Fin klippa


Världens bästa och finaste Anna


Anna och Tobbe. Jag älskar verkligen bilden!  :)

Clinic, kritik och en händig tjej

Idag var jag och Sara till Flyinge på unghästclinic vilken var superbra!! Jag älskar att gå på clinic och blir extremt motiverad och vill bara hem och testa och träna och kämpa och utveckla, så roligt! :)

Det var kritik på vår workshop idag också, och enligt rapport fick vi mycket bra kritik, skönt efter allt tjafs och krångel.

Cykeln har fått sig en riktig vårservice idag bestående av tvätt, rengöring, nya reflexer, en ringklocka och uppsmörjning. Jag tror att den blev glad. :)

Workshop

Har överlevt ännu en workshop, vilken var en riktig utmaning! Lärarana var heeeelt makalösa, dom hade inga som helst gränser och ville bestämma våra idéer.. Det är inte varje dag man tjafsar med fransmän! Ska lägga upp bilder sen, men nu sova. Jag är så vansinnigt trött!


Premiär!

Idag blev det cykla-till-skolan-premiär! Mycket skönt  väder förutom blåsten och jag kunde cykla i bara funktionströja och fleecetröja. :) När jag var på väg hem upptäckte jag till min förskräckelse att bromsarna knappt fungerade och jag var nära att köra på två personer, så när jag kom hem var det bara att plocka fram verktygen och laga. Nu är bromsarna justerade och lagade och kedjan är rengjord och smord. Heja mig!

Ska nog cykla imorrn också så det är bäst att jag skyndar mig i säng! :)

Gissa vad?!

Roxette kommer till Malmö 4:e November! :):):) Förstår ni vilken fantastiskt nyhet?! Givetvis är sommarkonserter underbarast, men eftersom det blir så krångligt att åka till Göteborg i sommar är ju detta fantstiskt!!! Wiihooo!

Jag ska dit! :D
Ska du? ;)



Mums

Idag har jag gjort jättegod köttgryta, banankaka med hackad choklad och ätit glass med jordgubbar! Lyxmåndag? Ooo ja! :) Dessutom har jag kört dressyr med Dunder vilket var väldigt roligt men också väldigt svårt.

Nu ska jag se till att krypa i säng och läsa lite i "The Urban Design Reader" inför morgondagens seminarium.


I know eight facts about you!

I know 8 facts about you

1. You are reading this.

2. You can't say M without touching your lips

3. You just tried it

4. You just smiled or laughed.

6. You are a boy/girl.

7. You didnt realize I skipped 5.

8. You are looking back at 4 and 6.


Funktionärsdag och körning

Dagens första uppgift idag blev ponnymotion, körde Dunder på ridbanan vilket är hysteriskt roligt! Han är så pigg och glad att han helst vill speeda hela tiden. Tränade övergångar och precisionskörning vilket han tycker är superkul! Det är fantastiskt att en häst på 80 cm kan vara så snabb! :)
Vid 11 bar det av till Flyinge för att agera funtionär på nationell ponnyhoppning vilket också var kul bortsett från att jag blir så nervös när dom rider för att jag tror att dom ska krascha i vart annat hinder. -Speciellt när barnen sitter och bromsar sina alltför heta ponnyer medan föräldrarna står bredvid och smacka hysteriskt...

Nu är jag så trött att jag håller på att somna och ska därför gå och sova, jag hoppas att alla har haft en bra dag!


Kalla fakta

Sitter och kollar på kalla fakta som tar upp veterinärbehandlingar, mycket intressant och ganska skrämmande..

Försäkrningsbolagen, endel djurägare ochh även endel veterinärer anser att man i många fall gör för stora insatser för att rädda djuren som blir lidande p.g.a. behandlingar för att veterinärerna tjänar mer pengar ju större ingrepp de gör. Samtidigt vet vi ju alla att försäkringsbolagen kanske inte heller alltid spelar med helt öppna kort.. Man vill ju kunna lita på sin veterinär precis som att man vill kunna lite på sin egen läkare!

Helt galet, -så coolt!!!!

Gissa vem som kommer till P&L?? Jo självaste BOB DYLAN!!! Kan ni förstå?! Ännu en anledning till att man MÅSTE dit!! Detta är ju helt galet, men såå roligt! :)

Wiihooo!

Så j*vla irriterad!

Alltså jag blir så sjukt arg! Nu har det varit inbrott igen, inte här men hos Sara och Peter. Jag blir så j*vla irriterad! Hur svårt kan det vara att skilja mellan MITT och DITT?! Loosers är vad det handlar om, sopor som inte kan ta tag i sitt liv och skaffa ett ordentligt jobb som alla andra, nollor som inte kan inse att man får kämpa lite här i livet, inte stjäla det andra har kämpat för! Som tur är kan jag trösta mig med att vi andra inte bara har kämpat ihop till våra ägodelar utan vi har dessutom helt ovärderliga relationer med andra människor, vi har vänner och familj som betyder så oändligt mycket mer än alla prylar i världen. Idioterna måste ju helt sakna social kompetens eftersom de uppenbarligen inte har någon moral och saknar antagligen också all äkta kärlek i världen. Det är nästan synd om dom eftersom dom uppenbarligen har misslyckats med väldigt mycket saker i sina liv...

Skön dag och god mat

Idag har jag bara varit i skolan mellan 10 och 15, väldigt skönt och välbehövligt med lite andrum! Efteråt var jag till stallet och förljde med och fotade när lille Ralph löshoppades, duktig lite pålle, även om det gick vääääldigt fort..
Igår gjorde jag potatismos och stekt fisk med enkel panering, mycket mycket gott och idag tänkte jag kasta ihop något snabbt som jag kan ta med som lunch imorrn, och vet ni? Det blev så vansinnigt gott!!! Pasta med pastasås på kyckling, champinjoner och pesto, helt underbart! :)

Ralph aka Räkan




Mitt hjärta Charlie aka Ferrarin


Essetiell aka Ezz/Gammelfarfar/Lastbilen


Och sist men inte minst (bokstavligt talat alltså)
Cassique aka Heffaklumpen


De sista smeknamnet på varje häst är inget dom kallas, bara något jag har kommit fram till att man skulle säga om man skulle beskriva dem med ett ord.. ;)

Söndag

Tog ut hästarna imorse, sen var jag och Sara ut och red två MYCKET taggade hästar, så vansinnigt roligt när dom är så glada och frammåt! Nu sitter jag och vilar lite innan jag ska göra ett ryck och stryka, städa, laga mat och baka.
Igår var jag hemma hos Anna och tittade på melodifestivalen, mycket trevligt! Speciellt i stället för att sitta ensam här hemma. Plus att Anna är ganska trevlig också. ;)

Äntligen kom solen!! Måste hinna ut en stund också, bäst att sätta fart!


Jag gjorde det, -jag överlevde!

Efter en riktigt jobbig vecka har jag nu insett att det ärfredag och den är över, jag kan andas igen och jag kan leva igen. Medan dom andra i skolan är på eftertentasittning firade jag genom att köpa en semla och åka till stallet och mysa. Jag och Charlie var ute på promenad i solnedgången sen satt jag på golvet en stund och bara njöt medan hästarna tuggade på sitt hö. Mycket mysigare blir det inte. :)

Nu ska jag gå och sova riiiktigt skönt och njuta av lugnet.

Pluggpluggpluggplugg

Jag pluggar som en tok, dock börjar jag inse att detta aldrig kommer att gå.. :( Tentaångest? Ja.

Tentaplugg

Jag mår mycket bättre idag, det enda som fortfarande inte är okej är huvudvärken jag har haft hela dan, trots det har jag tvingat mig själv att plugga till tentan jag hoppas kunna göra imorrn. Trädgårdshistoria. Jag har bland annat lärt mig att Versialles ritades av André Le Nôtre och hela anläggningen mäter hela 500 hektar! Det ni!


Bilden tagen från beauxmondesdesigns.blogspot.com

Sjuk :(

Usch satt i skolan inatt för att bli klar med projektet, men började må illa och kräktes så jag var tvungen att åka hem.. Nu har jag lagat och sovit hela dan med feber och illamående.. Inte kul och fuktansvärt dålig timing..
:( Skulle ha pluggat till omsdagens tenta idag, men det var bara att glömma..

Om ni visste hur mycket jag önskar att jag inte hade haft en trappa i min lägenhet idag...

Dags att fortsätta sova nu.

Tidiga helgmorgnar

Jag älskar att gå upp tidigt på helgen! Det absolut bästa är att fodra hästarna, speciellt nu när det är ljust ute när man vaknar. Allt är så tyst och stilla och nu när det börjar bli vår luktar det så underbart gott (oftast). Dessutom blir dagarna mycket längre och man slipper störa den dygnsrythm man har under veckorna. Det är helt enkelt underbart!

 Titta förresten vad jag hittade inne i Lund för 2-3 veckor sen :) :

Jag HATAR när saker inte funkar som man vill

-Speciellt inte när man har en tidspress! Nu sitter jag i skolan för att tetsa om min sketchup-fil fungerar bättre här, men icke! Jag håller på att få ett sammanbrott, det finns ingen tid för sånt här krångel!!!!!

Så mycket att göra, så lite tid.

Projektinlämning på måndag, redovisning på tisdag, tenta på onsdag och tenta på fredag. Hur ska detta gå?


Drömmar

Nu har jag drömt två nätter i rad, jag brukar nästan aldrig drömma men nu kommer jag till och med ihåg drömmarna. Jag tycker det är ganska jobbigt, även om det är en bra dröm för man känner sig inte särskilt utvilad när man vaknar efter att man har drömt. Snälla låt mig sova ifred!

Nu ska jag återgå till arbetet.. Hörs sen!


Ajajaj!

Så fruktansvärt dumt! Jag hatar min brandvarnare! Den är så känslig att MINSTA matos gör att den börjar tjuta, vilket alltid leder till lätt panik. Idag resulterade paniken i en rejäl brännskada på vänster pekfinger, det blir en intressant läkningsprocess.. När jag satt på bussen gjorde det så ont att jag nästan började gråta! Helt sjukt! 





Syster tipsade

Så söta! :)


RSS 2.0