Tecknat

Jag har tecknat och målat. På min fritid. Helt apropå ingenting, bara för att jag kände för det. Jag vet inte när det hände senast, men det är många år sen. Till min förvåning blev det inte bedrövligt, speciellt med tanke på att jag gjorde 5 bilder på max 2 timmar och att det bara var taget ur huvudet. Det kändes otroligt skönt att bara släppa alla prestationskrav och bara göra. Som en befrielse på något sätt. Fantastiskt skönt!
















Mycket motion blev det..

Eftersom jag är en senil människa så blev den här dagen inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag började dagen med att släppa ut hästarna och mocka och sådär, helt underbart med tanke på att vädret har varit ljuvligt idag! Efter det tog jag cykeln till bilverkstan då jag skulle betala däckbytet dom gjorde på bilen i fredags, so far so good. Väl där insåg jag att jag är så pantad att jag bara hade tagit med mig en enda nyckel, -hemnyckeln. Med andra ord ingen cykelnyckel. Tyyypiskt! Jaja, ingen lär ju sno cykeln på fem minuter utanför en bilverkstad som ingen normal människa tar sig till annat än med bil så jag lämnade den olåst vilket inte var några problem. MEN min plan var att cykla in på Willys och handla lite på vägen hem. Utanför Willys kände jag mig inte helt bekväm med att lämna cykeln olåst så jag tänkte att jag kunde peta i låset lite halvt så att det såg ut som om det var låst. Sagt och gjort, det var bara det att låset GIVETVIS låstes helt och där stod jag, nästan 5 km hemifrån utan cykelnyckel... I det läget fanns det bara en lösning på problemet: Gå. Tur att jag hade bra skor på mig, för gick, det gjorde jag! -Hela vägen hem och eftersom jag tagit cykeln från första början med tanke på miljön och motionen så kunde jag ju knappast sätta mig i bilen och köra tillbaka, så jag gick hela vägen tillbaka också. Sedan mathandling och cykel hem. Så kan det gå när man är korkad! (alternativt extremt tankspridd).

Min totala motion idag blev alltså ca 6,5+5 km på cykel och ca 5+5 km promenad, totalt ca 2 timmar + mockning. Jättebra egentligen, dock inte inräknat i dagens plan..

Här har vi fotbollstjejen från i lördags

Så duktiga!

I torsdags var jag och Sara till ridhuset med Nova på löshoppning, hon är så himla duktig, modig och positiv och hon hoppar jättefint (vi talar inga höjder). Idag tränade jag lite arbete från marken med henne, ledarskap och så och hon är otroligt duktig vilket i och för sig inte är så konstigt med tanke på att vi har hållt på så mycket, men ändå.

I morse var jag med Olivia på fotbollsträning vilket hon tyckte var superkul, när vi kom hem red hon på Dunder och red orentligt alldeles själv för första gången. Snacka om glad och stolt tjej! :)

Nu ska jag läsa klart min underbara (egentligen hemska) bok "Jag är kvar hos er" skriven av Peter Pohl. Rekommenderas varmt!


Hemma!

Hej hopp alla glada! (och arga för den delen)

Nu är jag hemma igen efter nästan två underbara veckor i det stora landet på andra sidan Atlanten. Vår första destination på resan blev Bryssel där vi bytte till det flyg som tog oss vidare till Washington. Efter en nervös stund på flygplatsen med massa frågor och grejer (de ropade upp mig och typ fem till som fick gå till en speciell hörna) lyfte jätteplanet och nästan 13 timmar efter att vi lämnat Köpenhamn var vi framme. Det tog rätt lång tid på flygplatsen om man jämför med att resa inom EU, massa kontroller här och förmulärinlämning där osv. Man andades inte riktigt ut innan man kom igenom sista dörrarna kan jag säga!

Washington är en FANTASTISKT vacker stad, otroligt grön med massa blommor, träd och buskar och väldigt välskött och nästan prydlig. Första kvällen vi kom dit mötte vi upp Maria och Catha som redan var där och följde med och åt middag hos värdföräldrarna där Catha har jobbat som aupair, dom måste vara några världens underbaraste människor, helt otroligt trevliga! De flesta museum i Washington är gratis så jag och Anna sprang runt och kollade på allt mellan himmel och jord. Bl.a. var vi på Naturhistoriska, ett indianmusem (som hade en utställning om hästen historia i Amerika), massa konstmuseum, ett spionmuseum där man lekte spion och lligger mittemot FBI's högkvarter. I Washington finns också MASSOR av monument tillägnade olika personer. Det finns en lång promenad man kan gå mellan dessa monument som är supermysig! Vi besökte även Svenska Ambassaden (ritad av Gerth Wingårdh), universitet och massa annat.

Efter tre intensiva dagar tog vi en buss till New York (Vi åkte med Mega Bus som var jättebra), det tog ca 3,5 timmar och sedan blev vi avsläppta på mitt i kaoset på 28 st på typ 10:e avenyn och kände oss lätt vilsna och ivägen bland alla stressade människor, tutande taxibilar och tjutande sirener. Det tog lite tid, man var liksom tvungen att ta ett djupt andetag för att kunna fokusera på att ta sig till hotellet istället för att titta på alla höga hus och allt hysteriskt som hände runt omkring en.

Vårt hotell var om möjlgt ännu galnare och roligare än vi hade väntat oss. Ett skelett i lobbyn, ett piano till fönsterbräda, mystiska luckor (som jag skulle öppna och höll på att ha i golvet innan jag insåg att det var en tavla och berg på väggarna i rummet, ja ni fattar, lite hysteriskt sådär. I vår korridor bodde även en jättesöt katt som jag blev kompis med, Anna tyckte inte alls om den så den bet henne men jag tror att den bet just därför även om Anna hävdar annat.

Och vad gjorde vi i New York? Tja.. vad gjorde vi inte? Shoppade (såklart), hängde på mystiska, gömda och mysiga barer, strosade omkring i Central Park (som är heeelt fantastisk!) på påskdagen då alla var lediga. Barnen sprang omkring med korgar och letade efter påskägg som låg gömda i parken, skölpaddorna solade sig, hundarna lekte och körsbärsträden blommade, det var liksom finare än i alla filmer. Vi besökte platsen där John Lennon blev skjuten, åkte till Brooklyn och upplevde de mest segregerade men samtidigt fungerande områderna vi någonsin sett, promenarade längs Hudson River och vi åt världens godaste blåbärsscones från Fairways. Vi åkte turistfäja förbi Frihetsgudinnan och Ellis Island och promenerade över Brooklyn Bridge sent på kvällen.

 Med skolan var vi bland annat på stadspromenader, en i uptown och en i downtown. Vi gick längs det upphöjda parkstråket och fördetta järnvägen som kallas "The High Line" och vi gick ner till den fantastiska gallerian "Chelsea Market". All skoltid hade vi ihop med studenter från Florida och deras lärare Marty som tidigare bott och jobbat på Manhattan i 10 år. Han var där under 9/11 och tog med oss till the 9/11 memorial och berättade om vad han var med om, hur han såg folk hoppa ut från 80:e våningen och hur det första tornet rasade. Fruktansvärt och det var inte långt ifrån att tårarna kom. Under skoldagarna (tis-fre) var vi också på föreläsning med Arkitekten som har varit ansvarig för renoveringen av Guggenheimmuseet i New York och en annan hos "World Monument Fond" som listar och kämpar för att bevara byggnader som hotas att rivas men som anses viktiga att bevara av arkitektoniska skäl. Vi var även på Moma (Museum Of Modern Art).

Jag har säkert glömt massor men det är i alla fall endel av allt vi har gjort. Just ja, vi var in i den mest fantastiska fotobutiken någonsin! Mer ett varuhus än en butik, tre våningar med bara kameror, foto- och filmtillbehör och kikare. När man kom in åkte det runt lådor i taket och dom hade allt uppdelat i avdelningar med speciell personal, det kändes lite som om man kom in i tomtens verkstad, helt fantastiskt!

Chinatown är en historia för sig och otroligt på många sätt, men hela min vistelse där blev förstörd när jag hittade typ 15 sköldpaddor i en liiiiiten låda med lite vatten i, det var så trångt att dom låg på varandra och hade jag kunnat ta med mig dom till sverige hade jag tagit allihop! Usch och fy, stackarna. Anna sa åt butiksägaren att dom inte mår bra och kommer att dö men hon bara fräste till svar. Mitt hjärta blöder fortfarande.

MEN bortsett från sköldpaddorna så var resan helt fantastisk och jag kommer helt klart att åka tillbaka, helst igår. ;)

Långt inlägg men så blir det när man har varit långt borta, hoppas att ni orkar läsa.

Packa packa packa..

-igen.

Rom var underbart! 24 grader och sol och MASSOR att titta på. Vi gick 10-12 timmar om dagen och den enda delen av mig som inte var 100% positiv till det hela var fötterna, sista dagen ville jag nästan lägga mig ner och inte gå mer överhuvudtaget. Men det gick och fötterna sitter kvar!
Bortsett från att sängen var sjukt hår så bodde vi jättebra, nära till allt och vi hade världens mysigaste innegård.

Vi kom hem igen i söndags kväll och sen åkte jag och Anna till Borlänge på tisdagen och åkte skidor onsdag-torsdag. På fredagen var jag på begravning då min kusin Peter har gått bort efter många års sjukdom.. Dom hade gjort det jättefint och även om alla såklart var ledsna så vet vi alla att han är fri nu.

I lördags åkte jag tillbaka till Skåne och gick på Isaks 2-årskalas i söndags. 
Nu är det alltså packning som står på schemat igen, imorrn bär det av till Washington och på lördag vidare till New York.


Innergården


Från Peterskyrkans kupol


Finfint i off-pisten


Födelsedagsbarnet


RSS 2.0