Helsingborg

Idag har vi varit i Helsingborg på studiebesök hos stadsbyggnadskontorets projektgrupp H+. Har lite bilder och lite att berätta, men det får vänta till imorrn, nu är jag på tok för trött och har på tok för mycket att göra!

Ribersborg "Ribban"

Idag var jag med Sara på tävling på Ribesrsborgs strand i centrala Malmö. Det är på anläggningen där EM i fälttävlan hölls somras och jag blev kär! Helt underbart! Otroligt vackert och en proffsig tävingsplats med jättebra underlag! Det som gjorde mig extra lycklig var att endel av terränghindren har blivit ett permanent inlag i parkmiljön och att det ligger två grusfotbollsplaner bredvid två 70x100 ridbanor! Anledningen? ÄNTLIGEN finns det en plats där ridsporten får ta lika stor plats som alla andra sporter och ÄNTLIGEN har det gjorts en seriös satsning från en stad när det gäller ridsport! Att man dessutom har lyckats göra terränghindren till något vackert som är positivt för stadens invånare då de faktiskt förgyller parken!

Lite bilder:



Framridning.


Sara och en väääldigt taggad Lopps inne på den fina banan.


Så här ser det ut om man tittar österut.


Men om man går 50 meter västerut ser det ut såhär i nordvästlig riktning.





Jag skulle kunna gå med på att få lov att vänja mig vid tävlingsplatser som denna, det går bra för min del. ;) Jag vet att det låter märkligt, men detta är alltså i centrala Malmö, det är HÖGST 2 km till centralen, kanske 1,5..


The last three days


Är det invigning så är det!




Ingenting kan göras på skolan utan lite konst, vi hade en workshop för att skapa lite dekorationer till festen. En närbild på min grupps verk.


T2 & T1, glada och stiliga.


Livemusik med Henke, Björn, Henrik, Ragnvi och nån som inte går eller har gått på A (vår sektion).





Lund är som vackrast såhär års.


Ikväll var jag och Anna på Fridays på Lilla torg i Malmö. Vi börjar banta imorrn istället...

Jag har inga bilder på mig och inga bilder från igår kväll eftersom det kändes dumt att ha kameran med mig. Vi hade jättejätteroligt, god mat och underbar musik. Eftersom åldern var så spridd fylldes dansgolvet av musik från 60-tal till idag. Gissa om jag var glad?!

Nu ska jag sova! Tävling med Sara och Loppan imorrn!

Uncasual thursday

Idag har vi haft "Uncasual Thursday" i skolan. Det innebär helt enkelt att man är uncasual, -lite bättre och lite snyggare än alla andra. Som vanligt alltså.. Nej, men i vår sektion kör det en eller ett par gånger per termin och det innebär att man klär upp sig och dricker lite champange och sådär, bara för sakens skull. Himla trevligt faktiskt.

Den här gången sammanföll "the uncasual day" passande nog med invigningsdagen av nyrenoverade skolan vilket kändes himla fint och högtidligt och så. Livemusik, massa tal, bubbel och lyxiga tallrikar med diverse delikatesser, frågan är hur mycket trevligare man kan ha det i skolan på en torsdag? ;)

Imorgon är den stora invigningsfesten med buffé. Jag är faktiskt riktigt taggad! Vi kommer att vara ca 700 personer, alltifrån de som började på skolan 1964 när den startade till årets ettor. Det kommer förhoppningsvis att bli riktigt riktigt skoj!

Så, imorrn blir det på med klänning och klackar igen och se till att ha trevligt som aldrig förr!


Stål

Vi har haft temadag om stål idag. Det är roligt när folk "från verkligheten" kommer till skolan och håller föreläsningar, det känns liksom mycket verkligare då. Att vi dessutom blev bjudna på både lunch och fika var en härlig bonus! ;)

Hade första tillfället på en ny kvällskurs idag också, "Portfölj & Presentation". Ska bli kul att få ihop en riktigt snygg portfölj att söka jobb och praktikplater med så småningom.

Nu ska jag plugga engelska innan det är dags att sova!




4 år, då är man rätt stor

I torsdags fyllde världens bästa Olivia 4år och idag var det kalas. 7 sorters kakor, tårta, fiskdamm för barnen och massa paket, precis som det ska vara!
Tiden går fort och det är famtastiskt hur mycket dom där små utvecklas på ett år, jag är glad att jag får vara med och vara en del av det. Både Olivia och lillebror Isak är verkligen världens goaste!


Fina fina Håkan!

Jag ÄLSKAR den här bilden min systers underbara häst Håkan. Han är så otroligt vacker och ser så stolt och stark ut. 



Det är dags att plocka fram den där stykan och livsviljan nu Håkan!

Hur kan detta vara möjligt?

Hur kan en så fantastisk låt som Brainpools "Walk on by" inte finnas på varken youtube eller spotify?! I don´t get it! Jag menar, här sitter jag och tänker lägga upp "song of the day" och så finns den inte!

För övrigt försöker jag lista ut hur min betongvägg bör se ut i ett tekniskt snitt, men kommer inte fram till något vettigt alls. Men men, kämpa på hej och hå!



Nice väder!

Idag har det varit riktigt riktigt fint väder! Cyklade till skolan vilket var jätteskönt. Funderar på att sova nu så orkar jag upp i skaplig tid imorrn. Är trött på den här dagen. Skönt väder gör inte allt..

Klapp på axeln

Tränade igår, först en kortare löprunda sen lite styrka, väldans skönt. Det kanske inte var så märkvärdigt duktigt i sig, men det faktum att det nästan var storm OCH började spöregna när jag gick ut gjorde att jag kände mig rätt duktig när inte vände och gick in utan sprang min planerade runda och kom tillbaka genomblöt. Att promenera i regn är mest obehagligt, men däremot att springa i regn är underbart skönt! Okej, det var kanske i blåsigaste laget och okej, det var lite störigt när jag på hemvägen hade motvind så att regnet gjorde att jag stundtals inte såg så mycket, men annars var det fantastiskt! Sen är det ju så att bra musik gör att man tycker att allt jobbigt är snäppet mindre jobbigt och musiken kan faktiskt förvandla det mesta till något vackert.

Just nu sitter jag med skoljobb och lyssnar på "Tourism", enligt mig en av Roxettes bästa plattor nånsin. Det gör mig givetvis extra glad över att dom håller på att spela in en ny platta under arbetsnamnet "Tourism 2"! Jag väntar med spänning!

Denna spelas för tillfället:


Workshopen

Här är äntligen lite bilder från workshopen. Coolaste kritikern var lätt Peter Cook, på 60-talet grundare till den legendariska arkitektgruppen "Archigram". Han är fantastiskt rolig och besitter en otrolig erfarenhet!










Slutat tidigt

Helt fantastiskt! Slutade kl. 14 idag, känns overkligt att lämna skolan i dagsljus(!). Det går fortfarande inte att ladda upp bilder, men men. Jag ska gå ut och mocka lite nu så slipper Sara göra det när hon kommer från jobbet och har småbråttom iväg på hoppträning.

Bloggar kanske senare igen får se om bilderna dyker upp då istället.


Hurtat

Tog mig ut på en lite springtur idag, riktigt skönt. Lite drygt bara att det känns sm om jag hela tiden får börja om, men det är bara att gilla läget. Förhoppningsvis får jag sova, äta och träna ordentligt nu ett tag framöver så att jag håller mig frisk under hösten.

Bara för att jag skulle visa bilder från kritiken i lördags går det inte att ladda upp bilder.. Så typiskt!


Tvätta är tråkigt. -Om det skulle ha undgått någon.

Idag har jag hängt med tvättmaskinen och Josse, jag ska ju erkänna att Josse har varit trevligast. Passade också på att pussa på Wirre-plupp när jag var där och en ridtur på Olivia tillsammans med Josse och henne 4-åring Lorentz hanns också med. Himla trevligt om ni frågar mig!

I övrigt kan sägas att jag är ledig imorrn (hör och häpna) men att ledigheten kommer att fördrivas med skoljobb. Skoj skoj..

Ska se om jag kan bjussa på en bild idag.

Nämen sedär, jag och finaste Loke. Klart att man MER än gärna vill sitta i knäet när man är en nyvaken "liten" hundvalp!
 

Ojojoj

..vad skönt det är att sitta i soffan för första gången på typ 2 veckor! Imorrn har vi redovisning men eftersom vi hade vernissage idag till utsällningen av det vi gjort på workshopen så är allt klart inför imorrn. Resultatet blev bland annat grymma 3D-renderingar som alla (även vi själva) är oerhört imponerade av. Redovisning imorrn alttså, bäst att börja fundera på att sova.

En låt som jag har lyssnat på ett antal gånger den här veckan är denna:



Den spelas till eftertexten på någon film jag såg i somras, minns dock inte vilken, men jag älskar låten!

Vad gör du en fredag kväll?

Själv sitter jag i skolan och väntar på hjälp. Ska rendera mina "renhorn" samt ta ut ritningar till både min komponent  och assembley. Exportera filerna från Maya till Rihno och sedan till Illustrator. Yippie! :/ Och för er som inte förstår kinesiskan: Ha en riktigt trevlig fredagskväll! Oddsen att den blir bättre än min är i alla fall ganska höga! ;)

Imponerad av mig själv

Jag kom hem ca 22.30 igår och då hade jag gjort klart allt, inklusive printat och hängt upp mina planscher. Idag började vi först kl 10 så jag hann sova över 8 timmar. -Inte illa när man tror att man ska få sova max 5 timmar! Så skönt! :)

RSS 2.0