Sego

Jag fattar inte vad det är med vår soffa, mer än att den är sjukt skön. Jag blir liksom förlamad varje gång jag sätter mig i den. Jobbigt för det innebär även att jag alltid somnar, även till de bra filmerna, men mysigt förståss.

Idag har jag varit till optikern och fixat både nya linser och intyg till kökortstillståndet (jag vet att jag är seg och jag vet att det inte är okej att vara så seg att det har hunnit gå ut, men det blev så..). Dessutom har jag och Cissi varit med mamma till make up store och kollat när hon blev sminkad (hon fick ett sånt presentkort av oss när hon fyllde år och vi insisterade att få följa med). Det blev jättebra! Efteråt bjöd mamma oss på luch och sedan lyckades jag givetvis handla massor fast jag inte skulle... Inte bra.

Nu måste jag sova, är supertrött!

sov så gott!

/F

Helt sjukt

Jag börjar verkligen förstå att alla här hemma har tappat hoppet om att våren ska komma. Det snöar utanför fönstret, såndär riktig julaftonssnö, stora flingor som sakta dalar ner från himlen. Det är fint, men i slutet av mars?! 
Jag och mamma var och tränade igår, jag har helt sjuk träningsvärk efter armhävningarna, det har nämligen blivit lite dåligt med det på sistone..

Nu ska jag prova lite kläder. Ha en bra dag alla! :)

Hemma!

Det har blivit en oplanerad bloggpaus, fredagen blev fullbokad och lördagen likaså. Eller ja, nästan i alla fall, var i och för sig hemma tidigt både igår och i förrgår men jag var så trött att jag somnade i vår underbara soffa!

Det är skönt att vara hemma igen. I fredags var jag till den mycket omtalade och mycket saknade gruvstugan och berättade om arkitektutbildningen för treorna. Träffade dessutom världens bästa May, det var så roligt!!! Efteråt var jag till Flying på Stora Björn och åt tacobuffé och tittade på gazbazz improvisationsteater med mamma och några hon känner. Åt aaaalldeles för mycket, men så är det när det är gott.

Igår var vi på Wallingården på loppis och sålde lite av mormors saker, en kartong mindre och ett antal hundra mer i kassan. Ingen jättesuccé men det var ju ändå en hel kartong med saker som i stället för att slängas nu kommer till användning hos någon annan.

Ska hälsa på mormor nu, promenad i snöslasket. :)

Ciao

Packar

Försöker packa, varför ska det vara så svårt?! Jaja, what ever! Jag kan omöjligt vara sur eller ens irriterad en dag som denna! Det är 15,5 grader i skuggan och strålande sol, sydliga vindar och alla människor går runt och ler lite småfånigt. Man blir så glad!

Nu ska jag sätta lite fart här! :)


Solen skiner

Hoppas att solen skiner på er alla!

Ha en bra dag!





Countdown

Nu är det snart hemfärd! På fredag morgon åker jag och är i Borlänge på förmiddan. Det ska bli underbart! Roligt att träffa alla igen. :)

Idag har vi haft föreläsningar mellan 10-15 och sedan ytterligare en föreläsning om alkohol inför höstens nollning.

Just för tillfället sitter jag i soffan, utslagen och proppmätt efter en portion mannagrynsgröt, macka och en stor, perfekt mango! :) Yummie!

Tittar på "fuskbyggarna" på TV4. Jag blir rädd, nu har vi ändå läst så pass mycket i skolan att man förstår vad de pratar om och vikten av bristerna. Herregud, det är verkligen skrämmande! Usch!
Jaja, nu ska jag se klart och sedan skriva referat inför morgondagens seminarium.

Sov så gott!

Ciao

O vilken härlig da'!

Regnet slutade och molnen sprack upp, solen tittade fram och värmde skönt på ryggen när jag cyklade till bussen.
Seminariet gick bra, lika intressant som förra veckan. Efteråt gick jag för att kolla upp hur det hade gått på mina tre tentor, och tro det eller ej, men jag klarade ALLA!!! :D Jag är såååååååååå glad och sååååå lättad!!! Yey! När jag sett det skuttade jag glatt ner till gerdahallen och gick på pulsaerobics vilket också var jätteroligt. När jag sedan gick från Gerda till bussen (vid 18.30) var det fortfarande så varmt och skönt att jag gick med jackan uppknäppt, lovley! Nu har jag just ätit kvällsmat och en av mina nybakade muffins, guuud så god den var! :D

Som sagt, idag har varit en bra dag! :)

Kramar

Regnigt

Idag regnar det. Massor. Blä för det.

Jag ska fortsätta läsa så att jag är klar till seminariet kl. 13 så vi hörs senare!

Kram

Soffläge (tillfälligt)

Hemma från stallet igen, nöjd och belåten. Var ute på promenad med sötnöten, gick bra, vi var nog ute ca 40 minuter. Jag kan ju säga att det var en viss herre som var en aning trött i huvudet efteråt. :) Vi har aldrig gått den vändan förut så allt var nytt.

Har ätit gröt med banan och mackor till kvällmat och väntar nu på att tvättmaskinen ska bli klar. Min närmaste kompis just nu heter "Om arkitektur" och är oerhört spännande..

Kram

Solen kom fram...

Solen kom fram och fåglarna började kvittra, och plötsligt känns allt bättre. Dessutom ska jag åka till stallet nu, vilket gör mig ännu lite gladare. :)

Karin och Niklas var förbi med grejerna jag glömde sist jag passade hundarna, jag fick också en extern hårddisk som tack för all hjälp! Åååå så glad jag blev! Den är minst sagt välbehövlig och helt perfekt! Tack tack tack!!!
Bildkopiering blir kvällens bisyssla till pluggandet. :)

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram

Blä

Jag är irriterad och besviken idag. Återkommer senare när jag förhoppningsvis är på bättre humör.

Hoppas ni får en bra dag!

Karm

Falk

Den här dagen har fördrivits med mathandling, matlagning, långprommenad och ponnyakuten. -Precis som en söndag ska fördrivas vill säga, förutom att jag inte har varit i stallet..

Det strålande solskenet övergick i växlande molninghet och det var väldigt blåsigt ute men det var nästan 10 grader varmt så det gjorde inte så mycket. Jag bara äääälskar solen!

Just nu sitter jag nöjd och belåten efter en god middag och tittar på Johan Falk.
Ledig imorrn, lovley!

Kram

Sol sol sol sol soooool!

 :)

Datordag

Det har regnat hela dan idag, så himla trist. Det resulterade i att det blev datordag med bl.a. bloggfix, jag är inte helt nöjd, men det blev i alla fall bättre än förut.

Jag har just ätit fantastiskt goda kycklingwraps och äter nu morotsstavar doppade i guacemole. Mmmm.. Funderar på att se TV-versionen av "Män som hatar kvinnor", den är tydligen längre än bioversionen. Jag kanske tröttnar om en kvart eftersom jag såg den ganska nyligen.. Jaja, vi får se helt enkelt. :)

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Kramar

/F

Lycka

Har just pratat med bästa Sandy! Det var så länge sen och jag blev så glad! :)

Mitt årliga fredagsdilemma gjorde entré idag, första gången för i år. Ska man titta på "Let´s Dance" eller "Så ska det låta", "Så ska det låta" eller "Let´s Dance"? Jag vet inte, det är lite jobbigt och det blir en himla massa zappande..

Måste också berätta att Lund igår och idag har haft den högsta temperaturen i Sverige, -hela 11,7 grader. Jag klagar inte! :) 

/F

Fruktsallad

Kommer ni ihåg den leken? Vi brukade leka den på lekis, det var tider det!
Det var dock inte det jag skulle säga egentligen. Jag kom på att jag har glömt att berätta om den fantastiska Anna som kom på oväntat besök förra söndan.

 @ Facebook:

Anna: Är du hemma?

Jag: Ja, fast jag ska åka och handla, är nog hemma om 50 minuter igen.

Anna: Okej, men då får du klara dig på 50 minuter också, för jag sticker nu.

När jag kom hem hade hon precis kommit, hon följde med in och plockade upp frukt efter frukt ur väskan. "Vi ska äta fruktsallad!" -Och fruktsallad blev det, tror faktiskt att det var den godaste någonsin. Tur att man har såna underara vänner! :) Tack igen Anny!



Fixar musik

Eftersom jag var så smidig att jag glömde min mp3 i Jakriborg i helgen så är jag tvungen att lägga in musik i telefonen nu. Jag kan ju omöjligt gå ut på promenad utan musik! Det går inte. I-landsproblem? -Ja, kanske..

Hörs lite senare!

Slapp dag

Jag har verkligen haft en slapp dag idag, skön, men slapp. Till att börja med sov jag ända till 10, undrar när jag gjorde det senast.. Sedan har jag bara läst lite arkitekturteori och varit i stallet. Red en stund, gick helt okej.
Snacka om att hästarna har börjat fälla hår ordentligt, det var typ; fram med borstarna och sedan fyrtiofem minuter och en halv häst (i pälsmängd alltså) senare kunde man börja fundera på att sadla. Det gör dock inget att man såhär på våren är lika hårig som hästen när man har borstat klart, det är ändå det bästa som finns! (Tur att inte mina lärare läser min blogg, de anser nämligen att man inte kan bli en bra arkitekt om man inte tycker att arkitekturen är det absolut bästa som finns..)


Fick duscha i varmvatten idag! Tjohoo!



Kram

Ledig dag!

Jag hoppades på att det skulle vara sol idag. Det var det när jag vaknade men nu är den borta...

Igår kväll blev jag sur, jättesur och jätteirriterad. Jag skulle duscha, jag frös lite och kände mig almänt ofräsch öch såg verkligen fram emot en varm, skön dusch. Jag klev in i duschen och insåg att vattnet inte var mer än halvljummet. -Varmvattnet var slut! Alltså hur har de lyckats? Innan bodde det tre personer till i huset som duschade, två hundar som behövde badas och få tassarna rengjorda + en tvättmaskin som gick mer eller mindre hela dagarna. Och då var varmvattnet inte slut EN ENDA GÅNG! ååå så arg jag blev..

Nåja, en ny dag idag och jag är ledig! :)

Två problem mindre

Boken är beställd och jag har fått lite kopierat till första seminariet eftersom jag inte kommer hinna få boken innan dess. Dessutom är en flygbiljett bokad fredag 26/3 kl. 08.30. Sturup-Dala airport. Wiiie :) Det är sjukt att det är billigare att flyga än att åka tåg.. Det svider lite i mitt miljövänliga hjärta, men what to do? Det är billigare och jag sparar över fyra och en halv timme i restid, svårt att motstå..

Jag hoppas att ni har haft en bra dag!


Drygt...

Just nu är jag sur, mest på SJ, men även på att jag inte har den bok jag behöver till skolan.. Den är dessutom nästan omöjlig att få tag på.. Problemet med SJ är att deras biljetter är sjukligt dyra, det är vansinnigt!

Jaja, ska sova nu i alla fall, imorgon ska jag vakna upp på samma glada humör som jag var på imorse. :)

Sov så gott alla fina!

Kram

Sol!!!!

Wiiiiee!!! Solen skiner idag igen, jag blir så glad! :)
Idag hade vi föreläsning 10-12 och that's it. Hur ofta händer det?!
Själv gick jag dock upp halv åtta och släppte ut hästarna då stackars Jeanett (hästarnas ägare) och hennes sambo skulle åka hem från södra Danmark igår kväll fick punktering prcis när de skulle åka.. Jag tyckte bara att det var mysigt att släppa ut pållarna. I det här vädret kan man tillbringa många timmar i stallet. :)

Hörs senare!

Hoppas att solen skiner på er med!

God kväll!

Igår kväll var en jobbig kväll. Av någon underlig anledning hade jag ett astmaanfall  så att jag trodde att jag skulle behöva åka till akuten (antar att anfallet beror på att hundarna fäller massor + smutsar ner något så fruktansvärt nu när det är så skitigt ute..). Det enda sättet att få luft på var att lägga bak huvudet och gapa (det är okej att skratta åt den roliga bild som dyker upp i huvudet).. Helt sjukt obehagligt var det.. Nåja, jag överlevde i alla fall.

Helgens motion har det då inte varit några fel på. Igår blev det 30 minuters morgonprommis, 80 minuter på lunchen, cykel från bussen > hem> stallet och sedan hem igen och tillbaka till stallet. 25 minuters Promenad/löpning till bussen (som f.ö. inte gick när och varifrån jag trodde) och sedan en sista kvällsrunda med hundarna på 20 minuter. Idag blev det 25 minuters promenad på morgonen och 55 på lunchen, dessutom promenad till stallet (10 minuter) och cykeltur till Citygross> hem> stallet> hem. Nu har jag träningsvärk i sätesmusklerna, undrar varför? Se så det kan gå.

Kramar


Skön dag

Idag ska jag ha en riktig mysdag. Jag ska bara ut på promenader med hundarna, slappa och åka till stallet. Man skulle ha fler dagar som dessa, man behöver dem emellanåt.


En bild från i vintras (jag håller stenhårt fast vid att det är vår, även om de senaste dagarna har varit tveksamma. Nu skiner dock solen igen!)  :)  


Ha en underbar lördag alla!

Kramar

Wiiiee

Vi hade kritik på workshopen idag, det var så roligt! Vi fick så bra kritik att jag säkert växte 3-4 cm, det var bara positiva saker. Det är en underbar känsla när det sitter sex kritiker och studerar ens projekt och alla är överens om en sak. -Att det är bra! Mest imponerade var de över den konceptuella modellen, vilken de jämförde med b.la. "archigram" från 60-talet. Är inte det lite coolt?!

Just nu sitter jag i Jakriborg och är hundvakt, trött som en gris. Ska gå och sova, jag lägger upp bilder och förklarar vår intressanta modell när jag är hemma igen.

Sov så gott!

Kramar

Sova?

Haha, igår blev en rörig kväll, men rolig. Karin ringde och frågade om jag ville äta med henne så hon skulle hämta mig vid skolan och sedan skjutsa mig till hästarna så jag kunde fodra dem. Det var bara det att vägen till LTH tydligen inte är så lätthittad så det som borde ha tagit 10-15 minuter att köra blev ca 60 min.. Å gud så vi skrattade!

Igår påbörjade vi en workshop med en arktekt från Schweitz, jag hade ångest eftersom vår förra workshop var mer eller mindre som en mardröm. Det har dock visat sig att det den här gången är det jätteroligt! Han som håller i den (jag kommer inte ihåg hans namn, lite pinsamt) är jättemotiverande och är positiv och pushar oss på ett sätt som får en att bli jättetaggad. Jag hade bestämt att jag skulle åka senast 20.00 eftersom jag skulle fodra hästarna men blev kvar till 20.30 i ren arbetsglädje! Jag berättar om projektet imorgon, men jag kan säga att det är riktigt häftigt!

Hög tid att sova!

Kram

Jag är en hästnörd

Jag älskar hästar, -så är det bara. Efter att jag hade ridit idag stod jag och bara tittade på hästarna medan dom åt hö i säkert en halvtimme. Det var så mysigt. <3

Jag har just tittat på "House" och ätit kladdkaka och glass, det var lite kvar sen i lördags och det var galet gott! Nu är jag dock sjukt mätt..

Sovdags nu, dröm sött kära vänner!

Kramar

Pust!

Äntligen är alla tentorna avklarade! Jag har ingen aning om hur det har gått så det är bara att hålla tummarna!

Nu ska jag göra mig klar för att åka till stallet. :) Jag ska ha en riktigt skön eftermiddag och sega mig ordentligt! Vi hörs lite senare!

Kram


Intressant

Tentan vi hade idag var... låt oss säga intressant. 135 påståenden som man skulle fylla i om de var rätt eller fel, skönt tänkte jag. Först. Saken var den att alla påståenden var formulerade på ett sätt som gjorde att ett ord eller en böjning av ett ord kunde göra hela meningen mer eller mindre motsägelsefull och förvirrande. Det var ju såklart meningen, men det kändes till hälften som den tekniktenta det var och till sälften som ett IQ-test. Dessutom gjorde ju detta upplägg att fler frågor kunde vara med och därigenom kunde de vara mer ingående. Vissa saker var verkligen sånt man bara kunde om man hade lusläst boken, som förövrigt är över 500 sidor tjock..
Jaja, nu blir det historiaplugg inför morgondagens tenta. Har just ätit lunch bestående av favvogröten och supergoda mackor. Jag hade glömt ta upp köttfärs ur frysen så lunchen får jag äta ikväll och gröten nu. Omvänt? Lite kanske. ;)
 
Ha en fin dag! -Speciellt bästaste Dave som fyller år, grattiskramar till dig! :D

Sista rycket

Nu är det sista rycket med pluggandet som gäller. Avsatte lite tid för stallet, ridning och "Ponnyakuten" idag. Okej, "Ponnyakuten" räknas nog inte riktigt eftersom jag ändå åt samtidigt, och äta vet vi ju att det bör man, annars dör man. Det gick jättebra att rida, jobbade med lite övergångar och pållen blev jättetrött.

Lyssnar just nu på massa sjuka låtar Anna har skickat.. Vet inte om jag ens kan kommentera dem.

Byggnadsmaterialen drar i mig, jag tror det är bäst att ägna dem lite uppmärksamhet..

Kram

Delar med mig av en låt jag blir riktigt glad av just nu.

Pluggdag

07.15 lördag morgon. Jag är imponerad av mig själv. Jag hann med allt jag skulle innan Anna kom och efter det har vi föruom några korta pauser och en liten cykeltur pluggat hela dan. Det är så skönt, för man lär sig så mycket mer när man läser, hör och pratar om frågorna än om man bara läser. Det känns bra! Imorgon blir det ännu en tidig morgon så jag ska gå och lägga mig nu.

Tack Anna för att du förgyllde denna egentligen så tråkiga dag! :)

Kram till er alla!


Satsig

Jag ska försöka vara lite galen imorrn. Jag tänkte gå upp vid 7, på en lördag, japp så får det bli! 07.00 -frukost-läsa-städa-promenad, sedan kommer Anna vid 10 och sen blir det plugg heeela dagen lång.

Jag har just ätit mumsiga varma mackor med allt möjligt på samtidigt som jag har tittat på Let's Dance. Snart blir det sängen och mer läsning. Ha en fortsatt mysig fredagskväll!

Kram

Fredag igen

Friday it is! -Again! Och vet ni? Det gör ingen större skillnad för mig.. Jag ska plugga hela helgen, dessutom är jag fortfarande så trött efter veckan att jag fick lov att ta en powernap när jag kom hem. Jag tror att jag börjar bli gammal.. ;)

1800-talet kallar! Vi hörs senare!


Så typiskt

Det är så typiskt, lagom till jag skulle gå ut och åka till stallet gick solen i moln.. Mockade och gick på promenad med sötnöten som var nyvaccinerad. Efter det åkte jag till Citygross på kundklubbskväll, fick massa gott, bl.a. en afrikansk köttfärsgryta som var helt galet god! Den måste jag hitta recept på! I övrigt har jag levt bland 1800-talets arkitekter idag och ska fortsätta med det ett tag till. Hoppas att ni har haft en toppendag!

Kramar

Bild från igår


Är det okej att vara lycklig även om man borde ha ångest?

Jag borde verkligen ha dödsångest inför tentorna på måndag och tisdag, och visst har jag ångest, men så fort jag lyfter blicken ur boken ser jag solen stråla in genom fönstret och kan inte låta bli att le. Värmen sprider sig i hela kroppen, ända ner i tårna och mungiporna åker okontrollerat upp till öronen. VÅREN ÄR HÄR och jag älskar det! :)

Kramar från en glad kulla i skåne!

Det som göms i snö, kommer fram i tö



Tyckte att det var vackert, ett litet skal i kanten av en åker. Det har legat under ett skyddande snötäcke hela vintern och har nu kommit fram med hjälp av solens varma stålar, redo för inflyttning. (Om det inte redan är upptaget, jag ville inte störa så jag tittade aldrig).

Sov så gott vackra människor! -Det ska jag göra. :)

Natti natti

Glass

Jag har varit ute på promenad i solen idag, underbart skönt! Kameran var förstås med, lägger upp någon bild senare.

Vet ni vad jag hittade? Årets nyheter från GB! Det är flera som verkar goda som jag bara måste prova! :) Titta själv på  http://www.gb.se/campaign/aretsnyheter/

Mmmmmm.... Måste nog äta lite glass sen..

:)

Jag älskar att vakna och se en klarblå himmel utanför fönstret. Man blir liksom lycklig i hela kroppen. Att jag dessutom hade sovit åtta och en halv timme och sedan snoozade och låg och drog mig ända till klockan nio gjorde ju inte saken sämre. Jag är fortfarande trött, men sover jag ordentligt en natt till blir det nog bra igen.

Hörs lite senare för nu ska jag läsa lite trädgårdhistoria!

Kramar

Undrar när jag var så här trött senast...

Förlåt att jag inte har bloggat på några dagar.. Det har varit hysteriskt på sistone. I söndags morse var det myyys. Var uppe med tuppen och släppte ut hästarna, solen sken och jag kunde mocka i min ensamhet och njuta av tillvaron. Sedan bar det av till skolan och jag kom inte hem förrän kl.00.45. Upp igen kl. 07, iväg till skolan, plugg hela dan och hemkomst vid 00.45 (sista bussen). Imorse gick jag upp 05.30 efter ca. 3 timmars sömn, helt snurrig i huvudet. Hade redovisning idag, var långt ifrån klar men det gick bra ändå. Jag fick bra kritik, där jag kände att den negativa kritiken hade grund och inte bara var löst prat som det annars kan vara. Jag kommer att få komplettera, men det känns okej. Nu ska jag duscha, äta och soooova (har längtat sen förra veckan).

Kramar till er! 

RSS 2.0