Nyår


Copyrihgt på alla mina bilder, dvs den till höger och de som jag tidigare har lagt upp.

Var i stallet igår och hade ridlektion, trots kylan (-26) frös jag knappt alls (vad hände?!). I och för sig red de bara i 25 minuter men i alla fall. Barnen frös däremot närmast hysteriskt, jag förstår inte hur deras föräldrar tänker när de skickar iväg sina barn på ridning i gummiridstövlar och tunna "one size-fingervantar"... Inte konstigt att de fryser. Själv såg jag nog lite ut som en michelin-gubbe med alla mina lager kläder, men å andra sidan var jag den enda som inte skakade av köld..

Idag ska jag ha en lugn dag, kolla på film och mysa. :) Försökte övertala mamma att vi skulle åka och träna men hon håller stenhårt fast vid att det är alldeles för mycket folk på friskis idag.. Senare ska jag till, alternativt med,  den alltid lika fantastiska Sandra på middag och spelkväll för att fira in 2010, som vi f.ö. hoppas ska bli bättre än 2009.

Nyårslöften? Jag brukar inte avge några, men jag ska i alla fall se till att ta tag ordentligt i både träningen och hästarna igen. Mitt liv funkar inte annars. Dessutom ska jag nog bli bättre på att tänka på mig själv och inte bara på att alla andra ska vara glada hela tiden. Det är nog en sak som jag har fått av min mamma, det är bara det att hon antagligen är 1000 gånger värre än jag. Let's do it together! :) Puss på dig mamma!

Hoppas ni får en underbar nyårsafton!

Gott Nytt År!

/F



Suck...

Okej, för er som tycker att det förra inlägget var lite märkligt så beror det på att det innan försvann..

Jag blir så stolt över mig själv när jag inser att jag gör massa slarvfel för att jag är för lat för att läsa igenom mina inlägg innan jag publicerar dem..

Igår kväll var jag med Malin och Johan på Bolanche på "musikernas firmafest" vilket var riktigt nice! Jag fick dessutom en jättesöt julklapp, -tack! :)

Nu ska jag äta och sedan åka till stallet och jobba lite. :)

Ha en bra dag!

/F

Som sagt...

Träna kanske, inte trän... Hur som helst, stallet it is! :D

Hej mitt vinterland, nu är jag här, nu biter frosten i min kind till kalla kvällen.. :)

/F


Promenad

Det är 16 grader kallt ute och jag har just druckit thé med mamma efter en mysig vinterpromenad. :) Nu sitter jag och funderar över livet.. Hur blir allt egentligen? Hur ska jag göra? Svårt när man är kluven..

Another pic 4 U people!


In stocholm. Fråga inte vad som hände, men det är ungefär såhär det alltid blir när man ska ha oss tre på samma bild.

/F
 



Skärpning!

Jag måste vara sämst på att lägga upp bilder. Möjligtvis skulle David kunna vara snäppet sämre, men jag måste hur som helst skärpa till mig lite. Det är ju inte det att jag inte har några bilder, ibland kan jag ta ca 500 bilder på en dag, men det blir liksom aldrig av att jag lägger upp några.. Så tada!

Håll till godo! (man vet aldrig när det kommer nya)


God dagens!

Två underbara dagar har passerat. I förrgår var jag och mamma på kupolen på mellandagsrea, handlade lite för mycket som vanligt... ooops. ;) Och vet ni vem som ringde mig när jag var där?! Marris!!! Hon undrade om vi inte kunde ta en promenad lite senare. David som var fast i Borlänge p.g.a. snövädret följde med hem till mig för att vänta tills det gick över och när Marris senare dök upp blev det fika, promenad, varma mackor och massa prat,
-och plötsligt var klockan 00.00. Tiden går fort när man har roligt! Tack för n jättejättetrevlig kväll!! :)
Igår var jag i Forsbacka och red ut på en mycket glad och positiv Jambas tillsammans med Emma och Zopran och Elin och Mimmi. Efteråt gick jag och Elin på prommis med Fille och Jullan, och herregud vad dom flippade ur! Jag tror minsann att dom tyckte att det var lite roligt.. :P  Efter Forsbacka bar det av till Faxvik och Linus 15-årskalas. Påväg hem hämtade vi upp lilla Tilda som skulle följa med hem och sova över hos oss. Så ja, sen igår kväll har det varit full fart med massa massa bus!

Nu laddar jag för jobb, och tro det eller ej, men det ska bli riktigt roligt!

Kram

/F

Dåligt?

Har bloggat lite dåligt den senaste veckan, det har helt enkelt varit fullt upp med annat. Gårdagen blev verkligen toppen! Supermysig med god mat, klappar och trevligt sällskap! :) Och vet ni? Nu har jag fått en egen volumemaster, så nu slipper jag stjäla mammas.
Idag då? Eventuellt blir det en sväng till Emma, men jag hoppar nog utgången. Om man varken kommer in på Bolanche eller Hela huset känns det mest meningslöst, jag orkar varken med Flamingo eller S2..

Julekramar

/F

Hemma! :)

Hemma hemma hemma! Snö och kallt, tomtar överallt (nästan).
Dagarna sedan i onsdags har varit fulla till tusen. Torsdagen (och natten mot fredag) gick åt till teknikplugg och portföljsamtal. I fredags skrev jag tenta och åkte heeeeeem. (Tåget var en halvtimme försenat till sthlm C och tåget därifrån och hem var försenat fyrtio minuter, plus att värmen slutade fungera i Uppsala vilket gjorde att det den sista timmen bara var 8 grader på tåget. brrr... Men ja ä int bitter för dä!) Lördagen spenderades ute i kylan (-18) med kameran och på min söta mormors 80-årskalas. Igår var förmiddagen lugn innan jag och systeryster skulle till farmor på middag. Sedan var det givetvis full rulle med kusinbarnen hela eftermiddagen. Och så idag då. Promenad till ICA, hämtning av julsaker i förrådet, julbak och slutligen middag med min dressyrtränare och några elever till henne, däribland Cissi och Carro. Nu? sova? JA!!! :D

Natti

/F


Snö snö snö

Det här är ju helt fantastiskt, det är ca 2 dm snö, -i skåne!!! Dom där skåningarna jag umgås med påstår att det aldrig har varit så mycket snö i hela deras liv! Och... tada! Igår inträffade 60 bilolyckor bara i Skåne.. Dessutom har jag ju insett att det inte finns något plogsystem här, det är bara att satsa och försöka ta sig fram i snön om man ska nånstans. Men jag har tur, jag behöver inte gå till bussen när jag ska hem, får åka med Karin. :)

Nu ska jag packa! Hörs imorrn! :)

/F

Sov gott :)

Godnatt och dröm sött, julen närmar sig och lika gör massor av mys med både underbara människor och hästar.

Det är vitt i skåne idag. :)

Natti

/F

Portfölj

Sitter i skola och fixa min portfölj inför morgondagen samtal. Tro det eller ej, men utanför fönstret vräker det ner snö! :D Mys!!!

Här är ett urval av saker som vi har gjort under hösten:


Vår modell av villa Kjearholm.


Mitt gästhus till villa Kjaerholm, hann dock inte göra trappan nerför slänten och entrén...


En annan modell.


Helt klart årets flummigaste övning..


Modell av ett hus i Hestra Parkstad.


Lite kroki..


Och jag ska erkänna att jag är sjukt nöjd med fötterna! :)

Have a nice day!

/F


Sent

Kom hem för lite drygt en timme sedan. Fick skjuts av Annas pappa eftersom vi var tvugna att ta med alla modeller och sånt hem p.g.a. renoveringen. Råkade dock säga lite fel så vi åkte 4 km åt fel håll på väg 11.. ooops. Det var mörkt och jag har bara åkt bilvägen två gånger förut... Jaja, Vi kom fram efter att ha plockat fram GPS:en då Annas pappa inte litade på mitt lokalsinne.. :P Tack tack tack för skjutsen, och ja, mobbningen är berättigad! :)

Sov gott tomtenissar!

/F

Jaaaaaa!

Internet är fixat! Tjohooo! :D Nu ska jag ladda över lite bilder (ok, kanske inte så lite, men iaf..) till datorn från kameran på massa modeller och ritningar som ska med i portföljen. Redovisning av studentlägenheten imorrn (som ska ta 45 min!!!!!) och portföljsamtal på torsdag, håll tummarna för att vi/jag får bra kritik!

Kanske lägger upp lite bilder senare. :)

/F

Trasigt internet

Har varit utan internet hemma sedan i torsdags.. :( Det är stört hur beroende man är av det, man inser verkligen hur skört dagens samhälle är. Jag skulle göra skolarbeten som jag skulle skicka till folk + ha instuderingsfrågorna till vår tekniktenta vilka låg på kursens hemsida. Kunde inte göra särskilt mycket, det är dock tur att jag har Anna som kunde ge mig några frågor per telefon.. Vet inte vilken dag internet blir lagat, men det är sjukt jobbigt att vara utan! Sitter i skolan och har laddat ner massa föreläsningar och grajer så jag kan åka hem och plugga vidare, har egen studietid idag. :) Måste bara ta kort på lute modeller och så till portföljen innan jag åker hem.

Hoppas ni får en bra start å veckn, min är sådär..

/F :)


Några saker avklarade, många kvar

Jag är trött, vill sova, men jag kan inte, måste läsa in vår teknikredovisning. Skulle ha börjat för nån timme sen, men det blev strömavbrott för ett tag sen, så allt blev fördröjt.. I övrigt har dagen spenderats i skolan mellan 8 och 19. Har ritat klart planen till lägenheten samt en sektion, har varit på historiaföreläsning, haft redovisning av min Arts & Crafts-trädgård och gjort en power point till teknikredovisningen imorgon. Fullt upp? Yes it is, men snart är det jul! :)

Sov gott!

/F

Soffan

Sitter i soffan med glögg och pepparkakor, mmmmmm så galet gott! Ska snart ta med mig tekniken och lägga mig och läsa. Insåg idag att det verkligen är dags att ta tag i träningen ordentligt igen, jag fungerar uppenbarligen inte annars. På ett sätt är det skönt att ha insett att jag är tvungen att träna, i alla fall just nu när jag inte har någon motivation. Äta, träna, sova, -det är det som måste prioriteras, och hästarna och skolan men hästarna kan jag ju lägga i träningsfacket, mina magmuskler kommer nog att dör när jag sätter mig upp och rider dressyr igen. :)

Sov gott!


I skolan

Sitter i skolan och har just ätit lunch, nu blir det fortsatt arbete med vår studentlägenhet. Väldigt roligt att kommer till skolan i morse och inser att den modellen vi har utgått från är en halvmeter för kort, toppen! :( Som tur är så är jag och Anna så fantastiska att inga hinder är för höga att ta sig över så det löser sig ändå. :)
Innan lunch pausade vi och gjorde kartongbåtar som nu flyter runt på den gigantiska vattenpölen på taket utanför  vårt ateljéfönster.

Skepp o hoj!

/F

Måndag

Grått, mörkt och disigt, -typisk måndag men jag är glad ändå. :) Dagen idag har varit trevlig, ätit pepparkakor (eller hur Anna? X)) och varit och tittat på kemicentrum dit arkitektskolan ska flytta efter jul eftersom A-huset ska renoveras. Det såg okej ut, men inte jättejättebra. Vi får dock leva på hoppet att A-huset blir fantastiskt efter renoveringen!

Sov gott sweethearts!

/F

Mmmmmm...

Idag lagade jag helt galet god mat!!! Gjorde kycklingfilé med klyftpotatis och fetaoströra. mmmm.. tråkigt att göra och äta så god mat alldeles ensam bara.. Men ändå. :) I övrigt har jag spenderat dagen med mina bästa vänner tvättmaskinen och SketchUp. Heeeeey, life is lovley, isn't it? Hoppas  ni har haft en underbar söndag!

Time for bed!

/F

Hopplös

Alla har vissa saker man är bättre på än andra. Att somna i soffan är en typisk sån sak när det gäller mig. Jag har åtminstone kommit så långt att jag somnar först när filmen är slut, men det är ändå lika drygt att vakna... Hittade en bra film på 4:an, 28 days med Sandra Bullock. Rekommenderas.

Sov gott alla!

Det ska jag, men i sängen.


Häst

Vet ni?! Jag har hittat en häst! Jag såg den en gång i somras men idag var den där igen, den bara stod där i hagen idag! :) Den är helt underbar!! Jag vet inte varför, för den är egentligen inte såååå speciell, men den har verkligen "det där". Jag kommer antagligen aldrig att rida den men jag är glad bara jag får titta! Den är riktigt mörkgrå med lite bruna inslag, bläs, vita kotor på tre ben och är kanske 1,70-1,75 hög och har fantastiska ögon och vackert huvud, dessutom verkar den ha massa söta egenheter för sig, ett riktigt charmtroll med andra ord!

Hörs senare, nu ska jag äta muffins och pepparkakor och läsa teknik! Heja mig! :)

/F

Mysfredag

Mysig fredag idag! :) Nu sitter jag och  tittar på idol (kalla mig gärna tönt, det är okej ;)). Erik ska ha så sjukt mycket respekt, den killen har ju röst för 10! Nu blir det att roa sig med kass fredagsunderhållning (det går aldrig några bra filmer på fredagar, i alla fall inte på de kanaler jag har..) Meeeeeen, de är ändå fredag! :D wwiie!

Trevlig kväll!

/Freddis

Godkväll och Godnatt

Har just tittat på "Glee", nu är det lite mysiga jullåtar som får avsluta dagen. Vad sägs om "So this is christmas", "Driving home for christmas", "Ave Maria" och "O helga natt"? Jag klagar inte, mysfaktor på hög nivå! :)

Sov sött!

/F

Heeeeem!

Sitter i skolan och ska precis packa ihop sakerna och åka hem, ska bli superskönt! :) Känns dock som om jag har slöjobbat idag.
Anna har precis stuckit iväg för att försvara A-sektionen i Orientering. Heja heja! Jag ska läsa teknik när jag kommer hem, och städa lite snabbt, det kommer tydligen två stycken och titar på huset imorgon också.

Hörs senare!

/F

Ännu ett klipp

Jag är helt biten, ja kan inte få nog, Mr J-F Pignon igen. Och för guds skull titta! Även om man inte håller på med hästar tycker man nog tycka att detta är helt otroligt!


Ojojoj

Helt fantastiskt! Jag hittade ännu en Jean-Francois-man, jag finner inga ord, men jag skulle nästan döda för att kunna det här, det finns få saker som har berört mig så mycket som det dessa människor gör med sina hästar.


Söta älsklingar!

Simba och Fabbe, vilka underbara sötnosar dom är!!! Man kommer hem en dag, är trött och frussen och vad möts man av? Jo två lyckliga hundar med viftande svansar som studsar upp och ner på alla fyra för att dom är så glada att se en! <3 Dessutom har dom blivit jätteduktiga och skällde inte ens idag. :) När Simba sedan kastar sig på rygg kan man inte annat än smälta. Nu tror jag att hon har gått in för att slå in min dörr, hon sitter och kraffsar och slår på den med frambenen, hon gör alltid  så när hon tycker att jag borde ägna mer tid åt henne. Men duktig djurmänniska som man är det bara att ignorera henne, även om det är svårt eftersom hon är så sjukt söt, lilla rottisen. :) 

Kramkram

/F

Sluta tidigt idag?

Kanske kanske, vi behöver nämligen hjälp, men assistenten har gått hem så det kanske får vänta tills imorrn.. Gårdagen var jättetrevlig, idag är jag trött av ingen anledning alls och orolig för en av världens underbaratste människor, det var jag i och för sig igår med, men ändå..

Hörs senare!

/F 

@ school

Tjoho!

Sitter i skolan och bygger om en minimal tvåa till en studentlägenhet för tre, spännande spännande! Helt klart en rolig utmaning! :)

/F:et 

RSS 2.0