2010

Silver Blue Halmstad 10.08.14



Nova


Jag och Anna i holland


Charile


Olivia och Dunder


Josse och Olivia



So Long





Last day of the year

Sitter och funderar över vad som har hänt i år egentligen.. Det här året har varit ganska lugnt, inga större händelser, det har mest bara flutit på vilket har varit ganska skönt. Årets höjdpunkt var helt klart Roxettekonserten i Halmstad den 14:e augusti! Jag har alltid sagt att jag måste få se Roxette live minst en gång innan jag dör, och se, det fick jag! Inte nog med det så dök Gyllene Tider upp på slutet och hela Halmstad fullkomligt exploderade! Det var så underbart! :) Per och Marie gjorde en version av "Silver Blue" som var så vacker att det kom en liten tår.

En annan fantastisk sak som hände i år var Nova, lilla, söta, fantastiska Nova-Lo. Världens finaste föl som jag fick lära känna redan under hennes första timmar i livet. Jag fick mata henne med nappflaska och kunde sitta och titta på henne i timmar. Hon är så vacker så vacker och är nu lurvig som en liten (eller ganska stor) björn.

I somras var både Anna och Josse på besök i världens bästa landskap och fick se och upp leva både rikitga backar och mygg. ;) Tyckte det var galet kul att dom ville komma och hoppas på återbesök nästa år!

I augusti åkte jag tillbaka till Skåne efter en sommar hemma i Dalarna. Jag fick skjuts av mamma och moster Minus som stannade ett par dar. Jag hoppas att det kan bli längre nästa gång så att jag hinner visa allt i mitt skåneliv. När dom åkt hem igen kom Emma på besök vilket var väldigt trevligt, vi hade en underbar vecka med fint väder och utflykter till bl.a. Flyinge och Lomma (sandstrand).

Josse och hennes familj (mina kära grannar) tog tyvärr sitt pick och pack och flyttade till Sjöbo under hösten och jag saknar våra kladdkakekvällar, Josses galna upptåg och våra roliga dagar i stallet. På tal om flytt fick jag nya hyresvärdar också. Jag saknar givetvis Karin, Niklas, Linus, Cimba och Fabbe som bodde i huset innan.

I våras åkte vi på studieresa till Holland vilket var superroligt och jättespännande! Vi besökte Rotterdam, Utrecht, Almere och Amsterdam där vi bodde.
Höstens studieresa gick istället till Berlin vilket också var jättehäftigt. Jag har aldrig varit i en så stor stad innan så det var en verklig upplevelse med massor av saker att se. För er som inte varit där rekommenderar jag båda våra resmål, även om Hollands tulpanodlingar visade sig vara lite av en bluff.

En kort summering av ett långt år som varit ganska lugnt och skönt.
2010 kommer att avslutas hemma hos Cissi och Fredrik och sen återstår bara att se vad 2011 har att bjuda på!
(Ska försöka hinna lägga upp bilder lite senare.)


Gott Nytt år kära vänner!



Fina Håkan

Igår var jag som sagt med Cissi och hennes häst Håkan på dressyrträning vilket var en riktig wow-upplevelse! Håkan är en helt annan häst sen jag såg honom sist. Han var så himla fin och har biffat på sig rejält, dessutom var han väldigt mycket mer avslappnad än förut. Det var så roligt att se!! :)

Heja Cissi!


Kära vänner

Jag blir så glad när mina vänner är glada. När det händer saker i deras liv som gör dom lyckliga blir jag så himla glad! Just nu är jag extra glad för Emmas skull som har värsta flytet just nu! :)

The mission of the day blir att agera fotograf på cissis dressyrträning vilket ska bli skoj. Jag ska ta och sätta fart så jag hinner med bussen bara.

Mellandagsrea

Det blir bara en snabbbloggning idag också, är så trött att ögonen snart faller ihop. Idag har jag och mamma varit på kupolen på mellandagsrean. Jag har handlat alldeles för mycket saker som alltid, men jag brukar ju inte köpa så mycket resten av året så jag behöver nog inte må så dåligt. Berättar mer om fynden imorrn, ska sova nu så jag är pigg imorrn när det bär av ut till Forsbacka. :)

Hela huset gungar

Hinner bara uppdatera lite snabbt, ska iväg och jobba. Igår var vi på "hela huset gungar" vilket var mycket trevligt! God mat, massa dans och massa trevliga människor som jag inte har träffat på jättelänge. :)

Nu måste jag kila!

Ha en fortsatt trevlig dag!


Dan före dan

Idag är det dan före dan och jag känner mig lite sådär mysigt julpirrig som jag inte har varit på flera år. Längtar tills imorrn! Idag har jag och mamma julpyssel, vi ska baka, göra julgodis, klä granen, plocka fram tomtar och slå in dom sista klapparna. Ikväll bär det av hem till pappa med Cissi och Fredrik för uppesittarkväll med gröt och skinkmacka.

Jag lider med er skåningar som har snöstorm medan vi har strålande sol och gnistrande snö. Igår var det i och för sig lite kallt (-26) men jag tror ändå att jag hellre väljer det framför snöstorm.

GOD JUL ALLESAMMANS! :)

Jobbobb

Det var rent ut sagt skitkul på träningen igår, jag blir så taggad när det är så där roligt att jag tar i till svetten forssar! -Precis som det ska vara. :)

Nu väntar jobb mellan 16-01, ska bli skoj att träffa lite galna ICA-människor!

Ha en trevlig eftermiddag alla!

Jag kanske borde skärpa mig lite..

Jag har varit fruktansvärt slö med bloggandet på sistone, men har helt enkelt haft fullt upp med annat. Nu är jag i alla fall hemma i Dalarna där det är snöigt och mysigt. Igår fyllde världens bästa mormor 81 så vi hade lite kalas för henne. På eftermiddagen åkte jag hem till min Kära vän Emma och tittade på SATC 2 och pratade om massa viktiga och oviktiga saker. Tack för en mycket trevlig kväll! :)

Nu ska jag äta och sedan och åka och träna. Saknar det verkligen men har inte hittat något pass i Lund som är lika bra som aerobicspassen med Emma på Frikis & Svettis i Borlänge. Helt outstanding!

Inte mycket som hänt här

Det är inte mycket som har hänt på den här bloggen den senaste veckan.. Det har varit fullt upp med annat, skolan typ. Dessutom har jag mått lite mysko vilket jag fortfarande gör, eller ja, jag vill inte äta, men i övrigt mår jag finfint! Nu ska jag packa klart, för vet ni vad? Idag åker jag hem! :)

Myshelg it is!

Igår hade jag och Anna Idolkväll och åt varma mackor och världens godaste kladdkaka. Jag insåg att jag skulle kunna skratta ihjäl mig i hennes sällskap, det är helt sjukt vad vi kan flamsa!
Idag har jag fått en ny säng, den är 1.20 bred, helt underbart!!! Jag har också varit i stallet, mockat åt 5 hästar, ridit 1 och nu sitter jag i soffan och tittar på sex and the city med Olivias hemgjorda julgodis, det känns helt okej faktiskt! :)

Just ja, det har varit 4 grader varmt idag, och blåst vilket innebär att nästan all snö nu har smält bort... Och vet ni vad det jobbigaste är? Imorrn ska det bli -6, gissa om Skåne kommer att förvandlas till en enda stor skridskobana? 

Skånevinter

Idag är det tydligen normalt skånevinterväder ute. 4 grader varmt, blåsigt och slaskigt. Dessutom ska det bli -7 imorrn. Jag tror inte att jag vill ge mig ut med cykeln då.. Jag gillar inte skånsk vinter.

Nu ska jag iväg till stallet och sötaste Charlie!

Lyx?

Var i skolan länge idag och blev så hungrig att jag lyxade till det ordentligt innan jag åkte hem och köpte en muffins i automaten i skolan. Antgligen finns det inte många saker som är mindre lyxiga. Det är verkligen inte särskilt gott och nu blev jag påmind om det. MEN är man tillräckligt hungrig så är man.


Dagens citat

"Mikrovågsugnarna är så sega att maten skulle bli varm fortare om man satte sig på den!" -Tjej i ettan.
Det skulle kunna vara sant.

Hopptävling, glögg och pepparkakor!

Andra advent har tillbringats i Flyinge på hopptävling vilket har varit trevligt. Jag lyckades klä mig alldeles för varmt vilket var väldans nice. Lager på lager är det som gäller, det är enormt mycket effektivare än att ha färre men tjockare plagg. 

Nu sitter jag i soffan framför Beck med pepparkakor och glögg. MYS!


Vilken dag!

Jag tror att jag har varit ganska effektiv idag. Jag har mockat åt 6 hästar, ridit en, varit inne hos Sara o co ett tag, varit till Nova Lund (köpcenter) och köpt en hylla samt lite annat smått och gott, varit i Flyinge och byggt bana inför morgondagens tävling, tagit in Charlie och Cassique och dessutom hunnit sätta ihop hyllan jag köpte! Känner mig rätt nöjd! Speciellt eftersom jag förutom att jag känner mig duktig nu slipper ha min micro på golvet och eftersom det blev riktigt snyggt i köket! :)

Just ja! Jag klarade min tekniktenta också! Med god marginal dessutom. Jag är riktigt riktigt glad!!! :)

Tröttperioder?

Det känns verkligen som om jag har tröttperioder ibland när jag har mycket större behov av sömn än annars.. Är det bara jag eller är det lika för alla?

Mer snö i Skåne än i Dalarna?

Det bara snöar och snöar, jag förstår inte, bara idag har det kommit 10-15 cm. Frågan är om det tänker sluta nån gång? MEN jag måste ju erkänna att både Lunds och Staffanstorps kommun har skött sig ganska bra, dom har givetvis en bra bit kvar innan dom är fullfjädrade snöröjare men dom är i alla fall en bra bit på väg. Det är ENORM skillnad mot förra året. Tur för mig! :)

Nu ska jag faktiskt gå och sova, skönt och välbehövligt!

RSS 2.0