You're on your own baby

I torsdags tog jag och Anna varsitt plan i olika riktning efter nästan 3 veckor i bil. Anna åkte tillbaka till Melbourne och jag flög till Cairns. 
 
Här är typiskt tropiskt klimat med regnskurar med sol däremellan, men det är supervarmt och fuktigt dygnet runt, tror det pendlar mellan 27-33 grader ca.
 
Fredag och lördag har jag tillbringat på en båt med en hel hög trevligt folk för att dyka och snorkla, vilket var vansinnigt coolt, vi såg en stingrocka, sköldpaddor, massa massa fantastiska fiskar, jättesnäckor och jag krockade nästan med en haj! Nu har jag fått ändra mina planer lite på grund av en framflyttad tur till tropiska regnskogen. Det innebär att igår och idag har jag slappdagar och imorgon blur det regnskogen för lite mountainbike, kanot och vandring. På fredag morgon åker jag till Cape Tribulation, den plats där regnskogen och stora barriärrevet möts och vandrar lite, slappar lite och framförallt: rider!!! Förstår ni!? Jag ska få galoppera på en av världens vackraste stränder! Jag kan knappt bärga mig!! :)) 
 
Efter det.. Hemfärd. :(
 
Brisbane
 
 






Brisbane

Vi har nu lämnat tillbaka bilen och befinner oss i Brisbane efter tre dagar på stranden. Här är vansinnigt varmt trots att klockan bara är 10! Vi har flytt in på biblioteket en stund innan vi ska fortsätta våran arkitekturptomenad. Man ska inte klaga när det är sol och varmt, men om man befinner sig i en storstad är det lite jobbigt, en liten bris hade ändå varit skönt! :)
 
På Gold Coast passade jag på att ta en surflektion vilket var svårt, men det gick oväntat bra och var sjukt roligt! Som de flesta av er vet går Anna med gipsad arm numera så hon fick roa sig med em. promenad och att agera fotograf. Bilder kommer när jag är hemma igen. Till dess får ni nöja er med dessa. :)
 
Puss o hej!
 






Sydney

Sydney är nu avverkat och jag behöver nog inte säga så mkt mer än att jag är lite kär. Underbar stad! <3 första dagen var såååå varm, 30 grader och strålande sol! Starstrucked av operahuset och fantastisk mat på Jamie Olivers restaurang. Igår var det regnskurar men varmt och idag, när vi åkt till fantastiska blue mountains som ska ha Australiens bästa utsikt ser vi ingenting annat än regn och dimma tjock som mjölk.. Men det fick bli en day off med caféhäng mest hela dagen, hoppas på bättre lycka imorrn. 
 
Hopp Hej, leverpastej! 
 









Roadtrip

I söndags morse mötte jag upp Anna och hämtade en bil för en roadtrip på great ocean road, det finns ett ord trots att det var lite kyligt och blåsigt: magiskt! Otrolig natur och söta koalor.
 


På måndagen bytte vi bil och åkte ut på vår långs roadtrip som hittills har tagit oss till Philip Islands med pingvin parade, Wilson pronomotory med obeskrivliga vyer, sand vit som snö, känguruer, papegojor, wombats, emus och sanddyner höga som mindre berg!! 
 

Härifrån bar det av till lakes entrence (överskattat) på vägen dit passerade vi dock en jättecool nationalpark där vi gärna hade stannat Om vi vetat om det och haft det med i planeringen.. Hela parken låg i vatten, alla träd växte i vatten osv. Ska kolla upp vad den heter..
 
Igår åkte vi till Australiens högsta berg och tog en vandringsled där på totalt en mil. Mkt fint, konstig känsla att traska runt i snö i shorts.. Vägen fit var minst sagt smal och vindlande, uppför berg och nedför berg i ca 3 timmar. Lite läskiga vägat att köra på men det gick fint! 
 


Imorse vaknade vi med massa känguruer utanför bilen, bl.a. En unge, sjukt söt!! Nu är vi i Canberra och tittar på arkitektur, mixad resa! 
 
 
Höres! 
 

RSS 2.0